Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2016 14:58 - Мартин Кохоут: Ние отидохме на почивка в Париж, повече такава грешка няма да направим!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 895 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Ние наскоро ходихме с жена ми до Париж за уикенда. Не бяхме ходили там повече от десет години. Друга причина беше и изключително ниската цена на билетите на Air France. Двупосочен билет за един човек поемаше всички разходи само за 2500 CZK, включително с таксите.

Полетът до Париж беше нормален, а на летището се качихме във влака посока центъра. След пристигането си на Северна гара, ние преживяхме първия си шок. Навсякъде цареше хаос, но най-важното - нямаше бял французин. Същото беше и близо до църквата Sacrй-Coeur ... Взехме метрото и отидохме да разглеждаме забележителности.

По време на пътуването в метрото до Grand Etoile до Лувъра, ние изведнъж осъзнахме, че сред всички ние сме единствените бели. Това беше в петък следообед към 14.00 ч. На входа на Лувъра - нямаше никого, но навсякъде патрулираха войници, въоръжени до зъби с пръсти върху спусъка на автомати.

После разбрахме, от един наш приятел, който е почти от година в Париж, че градът е в извънредно положение ... Имахме обяд с приятели в близост до Триумфалната арка, а на улицата - само емигранти. Между другото, повечето от магазините са на имигранти.

Вечерта отидохме до Айфеловата кула и отново нямаше туристи. Само патрули. Проверяваха всички туристи с изключение на мюсюлманските жени, които бяха облечени от главата до петите - може би това е равноправие по френски.

В квартала в непосредствена близост до Trokaredo беше пълен ад: щъкаха само странни африкански продавачи на "сувенири", арабски търгаши, бедни от Африка и Румъния, както и джебчии.

На следващата сутрин, предложихме на приятел да направим пикник в центъра, както в студентските ни години. Но той казаха, че е по-добре да се срещнем в един ресторант, защото излета може да бъде много опасен.

Ние не разбрахме отначало, но се съгласихме да отидем до Бастилията и отново виждяхме пълна бъркотия, мръсотия и по-важното, само мигранти.

Кулминацията на вечерта беше посещението ни на малко бистро близо до нашия хотел, където искахме да пием по чаша вино. Там ни посрещна мрачен брадат "французин" от Алжир, който гневно ни каза, че това е тяхната страна и няма да продава алкохол, на проклетите "християни".

Ето защо, ние предпочетохме да напуснем хотела. Затова ви препоръчваме, ако сте решили да посетите Париж да се откажете.

Сбогом, сладка Франция! Ние ще направим всичко по силите си, Чехия да не заприлича на Франция!

Мартин Кохоут (Martin Кохоут), Чехия. 09.09.2016




Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20273958
Постинги: 18675
Коментари: 10030
Гласове: 71336
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930