Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2016 13:47 - Митьо Очите е рожденик, готвят му тайнствена изненада
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 393 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Тайнствен подарък ще получи днес простреляният несебърски бос Митьо Очите. Той ще празнува рождения си ден в петзвездния балнеохотел в Поморие, но за разлика от други години този път партито ще бъде в тесен семеен кръг, пише "България днес".
Димитър Желязков днес ще навърши 44 години. Той обикновено не пропуска да ознаменува празниците си, както и тези на близки и приятели с тежки купони. За първи път от години насам край несебърския бос ще бъде сравнително тихо. В момента той се възстановява, след като бе тежко ранен при престрелката в Слънчев бряг в началото на лятото, в балнеохотела в Поморие. Жена му Антигона и децата, особено дъщеря му Станислава, постоянно дежурят край леглото.
Днес там ще се събере цялата фамилия, както и няколко от най-близките приятели на Желязков. Малкото празненство се пази в дълбока тайна, но в Поморие и в Несебър вече усилено се шушука за предстоящото парти. Според клюката Антигона и Станислава от дни купуват балони и цветя, с които да украсят стаята на Очите. Поръчали му и специален подарък, който пазят в тайна, но според техен познат става въпрос за икона на свети Мина. Въпреки че обикновено се счита, че това е дар за сватба или за нов дом, близките решили, че е подходящ подарък, тъй като носи здраве. Освен това символизира, че лошото и трудното е отминало и занапред пътят ще бъде по-лек. Иконата била истинско произведение на изкуството и с тежка позлата.

Според познатите на Митьо Очите той си пада по окултното, но и е вярващ. Желязков дори бил убеден, че е оцелял в престрелката в Слънчев бряг благодарение на тайнствен амулет, който го пазел от тъмните сили и смъртта. Само неколцина от най-верните му авери били посветени в тайната на боса си. Твърди се, че те знаели за съществуването на амулета, но Желязков не го показвал на никого, защото щял да загуби вълшебната си сила. Според една от версиите амулетът бил изработен от ходжа, друга гласи, че бил направен от шаман в чужбина.

В града усилено се говори, че Желязков си паднал по мистиката след неуспешния атентат срещу него през ноември 2001 г. Тогава бомба взриви колата му, паркирана пред дома му в Несебър. Експлозията разкъса жена му Тянка, брат й и двама от гардовете на Желязков. Оттогава Очите носи червен конец на лявата си ръка и вярва, че той го пази от тъмни сили, зли очи и врагове. На няколко пъти подменял връвчицата, защото била износена и похабена. Правел това в началото на март, когато слагал мартеница с бял и червен конец.

Скоро след като жена му е убита от бомбата, мафиотът се обърнал и към Бога, без да си дава сметка, че суеверното носене на връвчицата е в абсолютно противоречие с православната вяра, твърдят жители на Несебър. Църквата категорично отрича каквито и да било магически сили, приписвани на амулети и символи, различни от кръста. Босът бил убеден, че има и светец, който го закриля, и това е св. Георги. Очите вярвал, че именно един от най-почитаните светци и мъченици за вярата бди над живота му. Самият Желязков твърдял пред аверите си, че няколко пъти е оцелявал благодарение на свети Георги Победоносец. Факт е, че гангстерът оцелява при няколко критични за живота му ситуации. На всеки Гергьовден мафиотът прави курбан в чест на светеца вече 10 години, въпреки че няма имен ден.

На диетично меню

Митьо Очите в момента е на специална диета, която спазва стриктно. След стрелбата бил отслабнал много и вече нямал нищо общо с човека, който показва мускули по снимките. Благодарение на правилното хранене обаче започнал да си възвръща теглото. Въпреки че днес е рожденик, Желязков нямало да си позволи да хапне нещо различно от предвиденото в програмата за деня.

http://www.blitz.bg/news/article/446227



Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20211611
Постинги: 18672
Коментари: 10029
Гласове: 71321
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930