Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2016 20:08 - Ексклузивно за войната! Кремъл: САЩ помагат на джихадисти, едва възпираме сирийската правителствена армия да не отвърне на огъня им
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 725 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 18.09.2016 20:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Русия заяви, че ситуацията в Сирия се влошава, като констатира, че опозиционните сили за увеличили своите атаки от началото на примирието на 12 септември и обвини Вашингтон в провал да нанесе вреда на джихадистите в страната, предава Sputnik News.
Руското външно министерство излезе с остър отговор към администрацията на президента Обама, след като заявление на американското Централно командване съобщи, че ръководената от САЩ коалиция е предупредила Русия преди ударите над позиции на сирийската армия край Дейр ез-Зор, които отнеха живота на най-малко 62 сирийски военнослужещи.

Заявлението на външното министерство идват на фона на обвиненията от страна на Русия, че САЩ не са добросъвестни в спазването на споразумението за примирие.

„Русия прилага всички възможни усилия, за да въздържи правителствените войски да отговорят на огъня“, заяви високопоставения армейски генерал Виктор Пожникир.

Виталий Чуркин, постоянният представител на Русия в ООН, изрази съмнение защо САЩ изведнъж са искали да „помогнат“ на сирийската армия с въздушни удари срещу „Ислямска държава“, след години на бездействие, предава Al Masdar News.

След това той предположи, че актът е свързан с примирието в Сирия.

„Въздушният удар на САЩ е имал за цел прекъсване на процеса на примирие и изкарване на ситуацията извън контрол“, заяви Чуркин.

След това изрази мнението, че сделката за примирие е застрашена.

„Това може да бъде краят на сделката между САЩ и Русия“, предупреди той.

„Русия смята, че атаката на САЩ над сирийската армия не е била грешка“, продължи той.

Постоянният представител от Кремъл подчерта, че ако „те продължават да обвиняват Русия за всичко, което се случва, в това число за тази бомбардировка, техните намерения ще станат очевидни“.

„Обясних защо смятам това за странно. Защо САЩ са решили да помогнат на сирийското правителство без каквато и да е координация с нас?“, заяви Чуркин в отговор на въпроса защо не вярва, че действията на САЩ са били грешка.

В отговора си на извънредното свикване на Съвета за сигурност към ООН от страна на Русия, представителят на САЩ в ООН заяви, че срещата е „трик“, омаловажавайки сериозността на американските въздушни удари, които убиха над 80 сирийски войници и раниха десетки други.

Министерството на отбраната на САЩ все още събира информация относно въздушните удари в Сирия, които бяха прекратени, след като силите на коалицията са били информирани, че бомбардират сирийската армия, заяви говорител, предава Reuters.

„Докато все още се опитваме да определим фактите, дали погрешно сме ударили позиции на сирийската армия, ние съжаляваме за това, особено за загубата на животи“, заяви прессекретарят на Пентагона Питър Кук в заявление по имейла.

Кук също повтори твърдението, че Русия не е изразила безпокойство по-рано в събота, когато е била информирана, че самолети на коалицията ще извършат полети в района на въздушния удар, който отне живота на най-малко 80 сирийски военнослужещи.

Постоянният представител на САЩ в ООН Саманта Пауър реагира остро на изказването на говорителя на външното министерство на Русия Мария Захарова, която заяви, че американските удари над сирийската армия позволяват да се направи изводът, че Вашингтон защитава терористичната групировка „Ислямска държава“, предава ТАСС.

„Официалният представител на Русия, доколкото разбирам, по някакъв начин е достигнала до мисълта, че ние се явяваме съучастници и даже се опитваме да защитим „Ислямска държава“, заяви Пауър, „А всъщност? Тази групировка е обезглавявала американски граждани. Ние ръководим коалиция състояща се от 67 страни, чиято цел е унищожаването на тази групировка“.

„Ислямска държава“ е загубила 40 % от своята територия. Ние се отнасяме сериозно към това, не си играем игри. И на този официален представител, който е предположил нашето съучастие, трябва всъщност да се срамува“, смята американският дипломат.

След завършването на своето изказване, прочетено от лист, тя отказа да отговори на журналистическите въпроси.

http://www.blitz.bg/news/article/445976?utm_medium=Facebook&utm_campaign=blitz&utm_source=blitz%3Ff



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. bojinkata - Още я чете! Скоро няма да я върне! ...
18.09.2016 21:00
Още я чете! Скоро няма да я върне! Много му е интересна, но от важни държавни дела като мачлета и карти няма време да я завърши!
цитирай
2. bojinkata - И защо ги спират?
18.09.2016 21:02
И защо ги спират?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20130639
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031