Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2016 12:58 - СКАНДАЛ: МОН не одобри учебник, в който пише, че Левски е Апостол на свободата!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1327 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 31.08.2016 12:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Появи се първият учебник по история, в който турското съжителство е робство, а Левски е човекът, благодарение на който робите са станали народ.

Помагалото излезе вчера, казва се Учебник по Родинознание за ученици от 1 до 4 клас, състои се от 65 страници и се разпространява безплатно.

Негов автор е директорът на Регионалния музей в Добрич Костадин Костадинов.

Авторът се е вдъхновил да го напише от сина си, когато е започнал да учи с него от Учебника по Човек и общество, който се явява учебник по история за малките ученици, пише "Оффнюз". Тогава той видял, че българската история е изопачена и в учебника липсва българското самосъзнание. Според автора на новото помагало учебниците по история за децата целят дезинтерграция на нацията.

Тогава Костадинов решава да напише учебник, който да е българо-центричен.

„В Учебника по Човек и общество на първа страница пише: „Здравейте, деца в нашата страна“, разказва Костадинов и добавя „Коя е тази страна?“. Думите „България“ и „българин“ се споменавали в сегашния учебник по история за малките на 63 и 64 страница, е пресметнал авторът.

А неговият учебник започва така: „Нашата държава се казва България и в нея живеят българи“.

В неговото помагало по Родинознание пише, че българският народ е 10 милиона души, но 3 милиона живеят в Македония, Турция, Сърбия. Също турското робство е написано като турско робство, а не с думите „турско съжителство“, „османско владичество“ или „съвместно културно проникване“, както е в сегашните учебници.

„А Левски е описан, както Вазов го е описал – като човека, който е помогнал робите да станат народ и като Апостол на Свободата“, обяснява авторът.

А битката за Шипка....тя е описана в половин страница – „4000 българи срещу 40 000 турци, три дни битка и отчаяние, докато не е дошъл руският полк да ги спаси“ - така както е била, с отчаянието, с боя. „В сегашния Учебник по Човек и общество за 4 клас за боя на Шипка има едно изречение“, уточнява Костадинов – „На Шипка са се били румънци, руснаци, турци и българи“. „Какви румънци?“, чуди се авторът.

В неговия учебник има история, малко география и гражданско образование, а именно какви са правата и задълженията на един човек, което сега се учи чак в 11 клас.

„Та до 11 клас, ако не знаеш, че трябва да си изхвърляш боклука, няма как след 11-ти клас да го научиш“, категоричен е Костадинов, който уточнява, че преди 1944 година в България във всички учебници е имало гражданско образование.

Истерия

Новият учебник, който не е признат от Министерство на образованието, обаче набира сила и вече влиза по един или друг начин в образователната система.

Само за два дни, откак е излязъл от печат, родители, директори, учители са поръчали близо 3000 бройки.

Намерението на родителите е да обучават децата си по този учебник вкъщи. Голям интерес към него има от българските училища в чужбина, където категорично искат да учат по него. Вече са отпътували бройки към Лондон, Америка и Ирландия.

Преди да реши да се захване и сам да напише своя труд Костадин Костадинов се е срещнал с трима министри, които са го лъгали, че учебниците ще бъдат променени.

„Ролята на държавата я няма, всичко в българското образование се движи от американския посланик“, категоричен е той и добавя, че родителите са принудени като Паисий и Софроний да пишат тайно българската история, за да стигне до децата им.

И последните два дни писателят Костадин Костадинов цял ден опакова учебници и ги праща в България и по света – безплатно, за да се знае коя е България и каква е нейната история. Тъй като интересът е огромен, той е качил учебника си и в блога си kostadin.eu, в секцията „Книги“, откъдето може да бъде изтеглен безплатно.

http://www.bnews.bg/article/215826




Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
1. silurus - Няма да коментирам защото. . . . И...
31.08.2016 13:31
Няма да коментирам защото....Интереса клати феса..(Така ли беше?)
цитирай
2. vladtepes - За учебника
01.09.2016 09:00
Нужен е качествен учебник базиран на великата книга "Краткосмешна история на България" на проф. Н. Генчев. В нея има много важни факти прикривани от официалната наука също за първи път е издигната теорията за прогресивния социален характер на Османската Империя.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20126780
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031