Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2016 12:58 - Измамата ,,Беглика Фест“ – социален проект, реализиращ огромна печалба
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 866 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 27.08.2016 12:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В момента тече ,,Беглика фест“

Фестът е в местност Беглика, Баташката планина -Родопите.

Какво е ,,Беглика фест“ ?

Отговорът е прост-комерсиално бизнес начинание, скрито зад маската на високопарни слова за отричане на пазарната икономика, пълна свобода на духа, хармония с природата, социална промяна и равенство. Има си и ,,манифест“, който гласи:

спешно е да създадем нов свят -

справедлив,

проспериращ,

ориентиран към щастието и човека

Когато старите карнавални маски паднаха с глобалната криза от 2007, стана видно, че гръбнакът на системата е счупен. Система, чиято основна цел е постоянно нарастващата печалба на всяка цена, без оглед на последствията и истинската цена на човечеството.

Единствено въпрос на време е тази “система”,  а всъщност “асистема”, да се трансформира и постепенно да бъде заменена от множество по-свободни, по-естествени и „интуитивни” системи, които са ориентирани към човека, към пълнокръвното развитие на неговия потенциал и в крайна сметка – система, която добавя нещо повече от това да задоволява единствено и само материални потребности.

Звучи добре нали? Ново, революционно, хипарски дори.

Хиляди хора, запленени от тези идеи тръгват към Беглика. Но…има проблем.

Беглика фест не може да се посети от всеки, колкото и свободомислещ да е. Беглика фест, обявил се срещу задоволяването на материалните ценности, има сериозен контрол на достъп, и за да го преминеш е нужно нещо просто – да си купиш БИЛЕТ.

И тук започва интересното. Билетите са с цени от 45 лв. за един ден. Пакет за четирите дни на феста – от 95 лв. до 120 лв. /виж тук/

Твоят билет включва: Държавна къмпинг такса, Водоснабдяване, Електрификация във фестивалната зона, Тоалетнизация, Сметосъбиране и сметоотделяне, Охрана, Логистика, Цялата фестивална програма с изключение на въжените елементи и лодките /за тях както и за скарите и всичко останало, плащате допълнително/

Нека да направим проста сметчица. Беглика се посещава средно от около 3000 души/които са против комерсиалното/. 3000 души по 95 лв. прави 285 000 лв. Чисто. Печалба от 285 000 лв. от Фест, обявил се срещу комерсиалното, което ни е завладяло. Някои ще каже, че организаторите имат разходи.

Това е така, но и там има йезуитско решение на проблема. Безплатна работна ръка. Система за набиране на доброволци, които да извършат цялата работа по подготовката на феста. Доброволците получават право на ,,безплатен достъп до феста“…. безплатен, но заплатен с двуседмичен неплатен труд.

А какво получават посетителите на феста срещу своя пакетен билет от 95 лв. Получават правото да си сложат палатката на една поляна, получават правото да си купуват бира и кебапчета от сергиите на организаторите, домашно вино срещу 4 лв. чашата,  и домашна ракия срещу 4 лв., получават правото да участват в различни инициативи и мероприятия… измислени и реализирани от тях самите.

Получават правото да живеят в хармония с природата/както са написали организаторите/, да пият свежи натурални сокове, да ядат елда, кедрови ядки и пр., които естествено си закупуват от специалните сергийки.

 И така, за четирите дни на ,,Беглика фест“ организаторите, прокламиращи хармония с природата, отричане на комерсиалното във всички аспекти на живота ни, акумулират печалба от половин милион лева. Чиста работа, реализирана с ,,безплатен“ труд на стотина доброволци, получаващи срещу ангарията си право на достъп до полянката.

Кои са организаторите обаче. Труден въпрос, на сайта им няма информация за тях. След сериозно проучване научаваме, че организатори са сдружение „Байкария”. Единствената информация за тях е че са НПО създадени през 2004 г., с основна цел… развитие на планинското колоездене.

Беглика – инициатива от свободни за свободни хора, с идеи за социална промяна. Като свободните хора плащат за  социалната промяна на  ,,свободните“ организатори над половин милион лв. /500 000 лв./.

Всички инициативи на сдружение ,,Байкария“ се финансират по проекти. Така че печалбата… си е чиста печалба.

Много се надяваме поне данъчните от НАП да не са толкова ,,свободомислещи“ и натрупаната от ,,свободните организатори“ с помощта на безплатен труд на заблудени души печалба, да бъде поне обложена с данък.

Беглика фест, перфектен бизнес проект, трупащ печалба от хора, обявили се против комерсиализацията и трупането на печалби.

image image image
image image image
image image image
image image image





http://ovarna.bg/ot-upor/izmamata-beglika-fest-socialen-proekt-realizirasht-ogromna-pechalba/
 



Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. zaw12929 - Измамата е същността на кспитсл...
27.08.2016 13:21
Измамата е същността на кспитслизма - украсената приемлива лъжа!
цитирай
2. anin - И аз
27.08.2016 19:31
Четох за тоя Фестивал, дори ми стана интересно...но наистина са прескъпи билетите!
Явно искат да ограничат достъпа, само избрани хора да са си....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20131673
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031