Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2016 19:02 - Сензационна прилика! Вижте какво е общото между Анита Мейзер и избягалия шофьор-убиец Фарук Бекташ
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 373 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Сензационна прилика има между делата срещу турския шофьор Фарук Бекташ и Анита Мейзер. Оказва се, че и за двамата липсват електронни гривни, което е наложило промяна на мерките им. При обвинената за убийството на мъжа си сексбомба е отказан домашен арест, докато Фарук бе пуснат на свобода, но без средство, което да го следи и затова успя да избяга.
Припомняме, че дъщерята на убитите мотористи заяви, че Бекташ е трябвало да носи гривна, която да предотврати бягството му от домашния арест, който му беше постановен от съда. На въпрос защо не е носел такава, на Грета отговорили, че "нямало в наличност такива устройства". 

"Шокиращо е мнението на съда, че една от предвидените в закона мярка за неотклонение, каквато е поисканата от нас за домашен арест на Анита, не може да се изпълнява, заради липсата на ресурс. Излиза, че полицията не може да изпълнява такава мярка , защото няма електронни гривни и това буди недоумение не само у мен. Има доста задържани лица, които са поставени под такава мярка. Има си технически средства, електронен мониторинг, който се изпълнява в цял свят, а у нас отказът за прилагането им накърнява по този начин правата на хората, коментира един от адвокатите на Анита Мейзер, Росен Желязков, цитиран от "Монитор". 

Бившият шеф на Затвора Варна и на Главна дирекция „Изпълнения на наказанията“ и настоящ наказателен адвокат, е поел с колегата си Олег Атанасов защитата на 52-годишната силиконова секс бомба.

„Категорично мога да заявя, че за опита да подкупи полицейски служител научихме 2 часа преди съдебното заседание за определяне на мярката й за неотклонение. В съдебна зала стана ясно, че има диск със звуков файл от обаждането на нашата подзащитна, където също педлагала паричен подкуп, за да се покрие информацията за трагичния инцидент пред медиите. Не съм слушал диска, но съм чел протокола за разпита. Не мога да коментирам, защото това е предмет на делото. Искам да отбележа обаче, че нашият клиент е американски гражданин. Тя е имала мотив цялото нещастие да се потули, защото непосредствено след деянието, медиите са били агресивни по отношение на нейното поведение. Никъде не е доказано, че тя разполага с тази обявени средства от 30 хиляди евро. Няма други свидетели, освен заинтересовани лица“, категоричен е Желязков.

„Не знам къде е американският й паспорт. Аз не знам къде е и моят в момента. Но с това оставяне в ареста видяхме наченки на някакъв натиск. Доказано е, че няма насилствена смърт и умисъл в действията на Анита. Има парадоксален инцидент, но в никакъв случай не става въпрос за груба сексуална игра. Смъртта е настъпила, вследствие на асфикция. Поставянето на свинската опашка пък е било със съгласието на починалия човек. В протокола за разпит на Анита видях нейната интерпретация по случая. Важен и ключов момент е изготвянето на съдебно-медицинската експертиза, която ще изчакаме, коментира още адвокатът. Според информация от разследващите случая, Мейзер обяснява смъртта на съпруга си Николай с „трудова злополука“, тъй като жертвата сама е поискала да бъде вързана със свински опашки за ръцете, краката и с две за врата.

Идеята му била да покаже мощ и сила, при които да ги скъса и да се освободи. Според твърдения на Мейзер пред разследващите, това същевременно много го възбуждало. Мотивът за подобни игри бил, че културистът се запознал с хора от Латинска Америка, които можели да го наемат на работа, ако ги впечатли. Затова се нагърбил да тренира този номер със свинските опашки, а идеята била да бъде заснет с телефон, но Анита не успяла да го направи. Николай бил на масажната маса, когато започнал да колабира, паднал от масата и си разбил носа. Оттам тя обяснява кръвта, а всички факти се приемат от разследването и прокуратурата, защото се потвърждават и от съдебните медици. Най-интересното в разказа на вдовицата е, че ден преди фаталната нощ, Николай си направил татуировка на Исус Христос, като твърдял пред съпругата си, че усеща присъствието му.

Адвокатите на Мейзер потвърдиха, че загиналия културист наистина се е опитал да впечатли с този номер баровци от Латинска Америка, които е трябвало да го наемат на работа срещу много висок хонорар.

http://www.blitz.bg/news/article/437865



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20122348
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031