Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2016 09:03 - 16-годишна сирийка у нас: Бежанците искат да ви убият!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 333 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Вие дори не знаете колко много омраза има в тях към християните, казва младото момиче

„Нямате представа колко ви ненавиждат бежанците. Ако могат, биха ви изколили и избили. Всичките. Без изключение!“. Това казва едно 16-годишно сирийско момиче в откровен разговор с репортер на „Всеки ден“. Младостта й навярно предразполага към откровенията й, които звучат шокиращо за всеки християнин.

Разтърсващата си история сподели пред „Всеки ден“ 16-годишната сирийка Амина. Момичето без свян разкри, че е нелегално в страната ни, като четиричленното й семейство е броило по 5 бона на каналджии, за да дойде в България. Амина говори перфектен английски, като макар да е мюсюлманка, родителите й я учили на езика още от малка. Тя се различава от останалите забулени момичета с интелекта и откровеността си.

Крайната дестинация на младата Амина и семейството й е да стигне до Западна Европа – но не в Париж или Берлин, а в спокойна Испания. Мечтят да работят почтено, да имат своя къща в някое горещо село, а в градината им да растат портокали и лимони.

„Не бихме напуснали Сирия, но „Ислямска държава“ ни прогони от родината. Не искаме пак да попаднем сред градове, в които джихадисти спокойно се разхождат. Те са истински зверове“, смята момичето и въздъхва тежко.

Избягала е от войната в Сирия преди 9 месеца, до последно родителите й се надявали, че обстановката ще се успокои и всеки момент светът ще се справи с разбеснелите се джихадисти. Точно тогава обаче терористите отвлекли брат й. От този момент нататък Амина не знае какво се е случило с него. „Може да са го убили или пък вербували. Може вече да е един от тях, с промит мозък. И както си говорим в този момент, да е с експлозиви по себе си и да е на път да се взриви или някъде в Европа, или пък в Близкия изток.

А може и просто да не е жив“, обяснява момичето. В гласа й се долавя някаква далечна тъга. Вече дори няма сили да плаче, просто констатира безкритично фактите, сякаш са числа от отчета на някой счетоводител.

Част от братовчедите й били убити при нападение, а други пък директно се присъединили към „Ислямска държава“. Затова Амина и родителите й известно време се ползвали с протекции, но джихадистите така промили мозъците на братовчедите й, че били готови да ги затрият, ако не спазват стриктно правилата им. Ударили шамар на майка й на улицата само защото си позволила да се смее, като отишла на пазар.
Затова, подобно на мнозина, 16-годишната Амина убедила майка си и баща си да потеглят към Европа, за да дирят спасение. Продали каквото имали на безценица и платили на каналджиите. Границата ни обаче била толкова добре вардена, че трафикантите ги превели от Гърция през Македония и Сърбия та до София. Тук се нанесли в един от мотелите около Лъвов мост, а благодарение на каналджиите се уредили и с легални документи.

И Амина е на мнение, че бежанците, които кръстосват центъра на столицата, са опасни. С ужас гледала как мигрантите подхвърлят неприлични думи на жените, които се разхождали в летните месеци с оскъдно облекло. Дори и на нея правели неприлични предложения, макар да ходела напълно забулена.

„Много голяма част от тях ви мразят, мразят вашата култура и вашия начин на живот. Ако могат, биха ви убили. Вие не знаете техния език и дори не разбирате, че колкото и невинно да изглеждат, докато си говорят в градинката при джамията в София, в същото време си мислят как само ще ви прережат гърлата или изнасилят, ако сте жена. Тъжно е, но е така – християните за тях са по-низша категория хора“, каза още пред „Всеки ден“ момичето.

Източник: vsekiden.com




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20124205
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031