Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2016 13:27 - Създателят на „Тутурутка” сензационно пред "ШОУ" за монопола на българските телевизии! Чешмеджиев размаза Слави Трифонов!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1050 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 23.07.2016 13:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 За артистите от екипа на култовата марка „Тутурутка” смело може да се каже, че са всенародни любимци. Песента им „Варна, морето, сините вълни...”, се превърна в химн на морската столица. В същото време обаче, „тутурутките” някакси си са оставени на лаврите на регионалната си слава – вече 2 десетилетия не ги допускат до национален ефир. Не че им отказват, просто не им отговарят, научи репортер на „ШОУ”, в разговор със създателя на култовото шоу – Иван Чешмеджиев.  
- Г-н Чешмеджиев, видях на сайта ви, че ви предстои голям концерт в „града на поробените хора”, както наричате Бургас... Обаче аз се обърках – вие вече втора година чествате 20-годишнината на „Тутурутка”, и постоянно обикаляте страната с уникалното си „тутуRне”... Коя е всъщност рождената дата на шоуто?
- Условно приемаме, че началото на „Тутурутка” е през 95-а. Навремето почнахме едно вариететно шоу в най-популярната дискотека на Варна – „Сити клуб”, придобихме популярност, и почнахме предаване в тогавашната телевизия „Мустанг тв”. И реално през 1997 г. се кръстихме „Тутурутка”. Три години имахме златен период в „М САТ”. 20-годишнината си отбелязахме официално през миналата година с два грандиозни концерта във Фестивалния център във Варна. Първият – на 20 декември в 20 часа миналата година. „Тутурутка” възкръсна за нови подвизи. А сега в Летния театър в Бургас ще бъде едно „повторение” на шоуто за 20-годишнината.  

- Както сте го кръстили – „20 години Тутурутка – смях до дупка”. А как се събрахте в тоя невероятен партньорски екип?
- Ами, нито един от нас не е завършил актьорско майсторство, но ни събраха силни варненски театрални школи. Едната беше на сестри Папазови – „Златното ключе”. Милен Минков беше така да се каже звездата на юношеския театър на Катя Папазова. Срещнахме се двамата с Милен, съвпаднаха ни идеите и лека-полека потеглихме. Венци Куцаров и Васил Василев се присъединиха към нас през 97-а. Атанаска Вихърова – Бог да я прости, също беше в този театър на Катя Папазова. И реално от 99-а година хората в България разбраха за нас. Може да се каже, обаче, че родното място на „Тутурутка” е вариететната сцена на „Сити клуб”. Нашата школовка е шоуменска, а не актьорска.

- Какво е вашето обяснение, че при тази всенародна любов към „тутурутките”, направо казано – май не ви щат в националните телевизии?...
- Ами, отговорът е елементарен: В България има монополисти, в лицето на бТВ и Нова телевизия, и ние няма как да пробием там, защото единствената цел на тези две медии е да обслужват интереси и да правят пропаганда. Абсолютно всички шоупрограми в тези медии са сложени в един „коловоз” и са „кукли на конци”, а ние не ставаме за такива игри.

- А вярно ли е, че над 20 пъти сте кандидатствали за предаване и дори не са ви отговаряли с „да”, или „не”?..
- Абсолютен факт. Де факто ни отритваха със 100-процентово мълчание! Ама няма нищо чудно: ние се познаваме с доста хора в шоубизнеса - и с производители, и с изпълнители, да не кажа - и с „поръчителите” в тоя бранш, и на тях им е ясно кои сме. Халваджиян ни покани – мен и Венци – за първите епизоди на „Пълна лудница”. Ние отидохме, участвахме, след което преценихме, че там не е нашето място!.. Ние сме в пълния смисъл на думата свободни артисти.

- Слави Трифонов канил ли ви е някога?
- Не. И няма да ни покани. Очеизвадно защо. Има една приказка: „Пази Боже, сляпо да прогледа!”

- А как се оправяте финансово? – Можете ли да се издържате от участия?..
-„Тутурутка” е сериозна част от нашето ежедневие. Всеки един от нас участва в най-различни проекти. Екипът ни се състои от 30-50 човека, които работят сериозно, за да може „Тутурутка” да продължи да бъде обичана марка.


image

- А кой измисли това шантаво име?
- Измислихме го заедно. Избрахме го измежду 10 предложения. Чак на един по-късен етап, като забелязахме, че се подсмихват на името, разбрахме, че вие в София влагате по-друг смисъл в него. Оказа се, че при вас, изобщо на запад, „тутурутка” е жаргон – за „това-онова”, а при нас, на изток, си е...малка върбова свирка.

- Кажете ми какви хора сте в живота? – Весели ли сте, така ли си купонясвате, както ви виждаме по клиповете, и толкова ли сте задружни наистина?..
- Аз, Венци, Милен и Васил сме не само актьори, но ние сме си и сценаристи и продуценти на шоуто. В това отношение сме направо уникални - ние си правим абсолютно всичко сами. Мисля, че това го няма в нито едно друго българско шоу. И именно заради това хората ни казват, че изглеждаме така, като че ли импровизираме в момента. А то не е така – има и импровизация, но основата е плод на един направо педантичен професионализъм.


image

- Абе, как ги измисляте тия скечове и каламбури като Сконфуций, Далайк Лама и пр.?
- Сто процента от нещата са ситуации от реалния живот.Общуваме с хора от най-различни среди и идеите се раждат от живия живот - може би затова хората ни харесват. Като ни хрумне идеята за скеча, един човек се заема с целия диалог. Познаваме се толкова добре един друг, че моментално знаем кой какво може да направи по-добре от другите.


image
- Кой е най-големият зевзек между вас?
- Венци, естествено. До месец пускаме една нова песен – „Гъзар” – много ще ви хареса. А през октомври ни предстои голямо турне в Южна България. Кръстили сме го „ТутуRнето Тракия”.

- Много ви се радват хората...
- Така е, но имат и респект от нас. Хората разбират какво правим. При нас има поука от смеха. Парцалев има една много вярна приказка: „Не можем да караме хората да се смеят на простотии. Хуморът е сериозна работа”. Ние правим нещата си на този принцип.

- Кои от известните комици са ви фенове?
- Зуека, Влади Въргала и Кръстьо Лафазанов. 

- А за вас лично, кой е най-големият комик на България?
- Непоклатим номер едно комик на България на всички времена, за мен е Тодор Колев.

- Какво мислите за грандиозния успех на Камен Донев?
- За мен Камен Донев в момента, след Тодор Колев, е най-великият комик на България. Той прави нещо уникално, много добре измислено и професионално направено. Това е т.нар. стендап комеди - моноспектакъл, който е хит в Америка отпреди двайсетина години, правят го най-големите холивудски звезди, но за България Донев е първият, който го прави. Аз лично гледах спектакъла му, и въпреки че съм професионален „клоун” – човек, който измисля смешки, 2 часа не спрях да се смея. Отдавна никой не ме беше разсмивал така!

- От вашите скечове имате ли си любим?
- Лично моят любим скеч е „Смесен магазин”, а абсолютният „платинен” скеч на „Тутурутка” за мен е „Учиш ли, бачкаш ли”. Това е абсолютен хит, влязъл в много мобилни телефони. Пуснете си го, и ще си оправите деня!


image

- А когато си купонясвате извън шоуто, пак ли сте така весели?
- О-оо, още по-яки сме дори. С Венци имаме най-популярния ъндърграунд бар във Варна – „Студио 21”, в който става супер як купон. Милен мениджира мероприятия, Васил пише сценарии. Тая вечер например ще имаме елекронно парти с диджеи от Испания и Германия. Изобщо, на доста фронтове сме се разгърнали - и работим, и се забавляваме. Преди да станем съдружници, ние вече бяхме „братя”. Бяхме едни момчета на по 20 години, и още тогава се заформихме като една здрава компания. И до ден-днешен си останахме едно голямо семейство. Аз съм кръстник на Венци... Абе, като една италианска фамилия сме. В момента, когато навсякъде е „време разделно”, наистина си личи коя къща е строена на пясък, и коя – на твърда основа. Нашата „къща” е построена на най-здравата канара.

- Никога ли не изпадате в униние, в депресия като повечето хора днес?... Една ваша колежка - Атанаска Вихърова, загина при автомобилна катастрофа в Канада през 2011-а...Как се случи?...
- Атанаска замина за Канада след като приключи телевизионната ни сага. Накрая вече те бяха любовна двойка с нашия режисьор Алексо Петров. Заминаха за Канада двамата, едно лято си дойдоха, и после научихме за катастрофата и че Атанаска е загинала...


image

- Имате ли приятели от известните комици?
- Лично мои добри познати са Камен Воденичаров и Зуека.

- А от публичните хора имате ли си любимци?
- Аз лично съм голям фен на проф. Юлиан Вучков и също така много харесвам Сашо Диков – за мен той е рядък пич, който казва истината, без изобщо да му пука.


image

- Кажете по нещо за личния живот на „тутурутките”...
- Ами, Венци има дете на 8-9 години, Милен и той има детенце – по-малко, а ние с Васил още нямаме деца. Нямаме и жени – ергени сме!..

- Ами, замислете се тогава!..
- Да се замислят момите! 


Едно интервю на Еми МАРИЯНСКА
     
 



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20123676
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031