Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2016 09:05 - Мюнхен осъмва окървавен с 10 трупа и 16 ранени по улиците
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 591 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Директорът на полицията в Мюнхен Хубертус Андре съобщи, че по време на стрелбата в и пред търговския център на града са загинали 10 души, а още 16 са били ранени, предадоха световните информационни агенции. От полицейският брифинг стана ясно още, че масовият убиец е с иранско потекло, но властите все още се въздържат да нарекат поредната кървава европейска трагедия терористичен акт.
„Сред загиналите има и младежи, а сред ранените има деца“, заяви Андре. Единият от десетте загинали е самият нападател, който се е самоубил. Друг от загиналите е починал от раните си. Има и няколко ранени, които са в критично състояние.

В петък вечерта в търговския център "Олимпия" на площад „Карлсплац“ и на метростанция в Мюнхен бе открита стрелба. В столицата на Бавария настъпи страхотна паника, тъй като имаше информации, че стрелба се води и на още няколко места в града. 

По време на свикана на разсъмване официална пресконференция полицията на Мюнхен разкри, че нападателят в търговския център в града е бил 18-годишен германец от ирански произход, живущ в града през последните две години.

 

„Мотивите на стрелбата са неясни“ , заяви директорът на местната полиция Хубертус Андре. Извършителят не е попадал преди в полезрението на полицията. Смята се, че е действал сам. Няма данни за мотивите при извършването на престъплението, както и за контактите на извършителя.

Той добави, че 2300 полицейски служители са били мобилизирани по време на инцидента. На въпрос дали знае за съобщенията, че нападателят в търговския център е крещял, че е германец, бе отговорено, че не може да се потвърди или отрече този факт. Полицията помоли да им бъде пратен видеозапис с това за анализ.

Бе съобщено, че нападателят е използвал пушка. Тя не е била дългоцевна, въпреки по-ранните съобщения за това.Новата информация опровергава по-ранните съобщения, че в нападението са участвали трима извършители. 

 

На сапьорите от мюнхенската полиция им е било наредено да разследват раницата, открита до тялото на мъжа, за когото се смята, че стои зад кървавото нападение в Мюнхен. Антитерористичните отряди на полицията първоначално използваха дистанционно направляван робот, за да изследва червената раница, открита край едно от деветте тела, открити на местопрестъплението. Запис от охранителните камери на търговския център показват, че стрелецът е носил същата червена раница. Сапьорите анализират съдържанието ѝ заради страховете, че стрелецът се е самоминирал преди да се самоубие. 

Андре заяви, че в момента се извършва опознаването на жертвите, а по-късно роднините им ще бъдат известени за това. "Сред загиналите има младежи, а сред ранените деца. Сред оцелелите има трима намиращи се в опасност за живота. 13 души са били ранени леко", добави той.

Андре заяви, че редица обществени мероприятия в града са били отменени заради стрелбата в търговския център. Полицията е разрешила на обществения транспорт в Мюнхен да заработи отново след нападението.

Според разпространената от полицията информация, ситуацията в града остава напрегната.

http://www.blitz.bg/news/article/430696



Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20229417
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71324
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930