Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2016 22:40 - Кабинетът прие директива за привеждането на страната в готовност за война
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1045 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Съдържанието на документа е с граф "Строго секретно"

Премиерът Бойко Борисов е събрал повторно в Министерския съвет всички директори на служби. Те ще докладват за ситуацията по българско-турската граница, съобщи БНТ. Борисов събра службите на спешна среща още през нощта. Премиерът очаква в МС и турския посланник Н. Пр. Сюлейман Гьокче, съобщи агенция "Фокус", цитирайки правителствената информационна служба. 
Междувременно "РИА Новости" информира, че гръцката армия ще бъде в състояние на пълна бойна готовност заради събития в Турция поне за една седмица.

Министрите от кабинета "Борисов" са приели Директива за привеждането на страната в готовност за работа във военно време. Това става ясно от справка в Правно-информационната система на МС, където е публикувано Решение на МС № 582 от 14 юли 2016 г..

Р Е П У Б Л И К А   Б Ъ Л Г А Р И Я

М И Н И С Т Е Р С К И   С Ъ В Е Т

Препис

Р Е Ш Е Н И Е  582

от      14 юли    2016 година

 

 

за приемане на Директива за привеждане на страната в готовност за работа във военно време

На основание чл. 105, ал. 2 от Конституцията на Република България във връзка с чл. 22, ал. 2, т. 15 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България

М И Н И С Т Е Р С К И Я Т    С Ъ В Е Т

Р Е Ш И:

1. Приема Директива за привеждане на страната в готовност за работа във военно време съгласно приложението (секретно).

2. Министърът на отбраната в тримесечен срок от влизането в сила на решението да разработи и да внесе за приемане от Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерския съвет Указания по прилагане на директивата по т. 1 и разработването на планове за привеждане в готовност за работа във военно време.

3. Държавните органи и институции, общините, бюджетните организации и юридическите лица с възложени военновременни задачи в едногодишен срок от влизането в сила на решението да разработят планове за привеждане на съответните организации в готовност за работа във военно време.

 

4. Възлага изпълнението на решението на държавните органи и институции, общините, бюджетните организации и юридическите лица с възложени военновременни задачи.

5. Отменя Решение № 166 на Министерския съвет от 2002 г. 
(строго секретно).

 

 

 

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ: /п/ Бойко Борисов

 

ЗА ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА

МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ:  /п/ Веселин Даков

Съдържанието на документа за функциониране на държавата в състояние на война е “секретно”. Приемането на решението вероятно е станало по време на закритата част на последното правителствено заседание или е взето “на подпис” ден по-късно.

С правителственото решение на практика се актуализира готовността на държавата за работа във военно време, с цел привеждането й към новите реалности, тъй като успоредно с приемането на Директивата, министрите отменят Решение №166 на МС от 2002 г., с което също се е уреждало функционирането на държавата при война. Правителственото решение отпреди 14 години е с гриф “строго секретно”.

До три месеца министърът на отбраната трябва да внесе за приемане от Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към МС Указания по прилагане на новоприетата Директива. За същия срок трябва да бъдат разработени и планове за привеждане в готовност за работа във военно време. В срок от една година държавните органи, общините и организации с възложени военновременни задачи, трябва да разработят планове за привеждане на структурите си във военно време.

Всички приказки за демилитаризиране на Черно море, за запазване от страна на България на неутралитет, се оказаха прах в очите!

"Призовавам за спокойствие" заяви така нареченият президент Росен Плевнелиев във връзка със случващото се в съседна Турция, но...

Какво спокойствие след тази Директива? Какво спокойствие след като у нас има военни бази на НАТО и САЩ, както и техни военни, тежко въоръжение?

Защо крият за Директивата? Защо мълчат хората от властта, политици от опозицията? Днес е събота, но за подобни събития няма почивка.

Ще осъществят ли мечтата на Плевнелиев да се прояви като главнокомандващ, и на министъра на отбраната с поникналата коса за война?

Къде отиват управниците ни? На какво си играят? Защо налагат харча на милиарди за купуване на старо въоръжение, вместо да спасят болни деца и бедни български граждани?

Досега Борисов стоеше непоклатим, но след тази Директива, и усилията на съратника му Цветан Цветанов да го задържи на власт и да му спечели президентските избори ще се окажат напразни.

Жалка клоунада на родоотстъпници ни натрапват в последните месеци, но представлението напоследък ескалира.

Така нареченият Главен секретар на МВР се издокара с камуфлажна униформа, за да коментира пред тв-камерите атентатът от Ница?! Смях през сълзи - какво ни очаква?

Да се готвиш за война, да допуснеш, че ще водиш война - това е най-прекият път  за падане от власт и досъсипване на една и без друго съсипана държава.

Какво си говори Борисов с шефовете на спецслужбите на нощното заседание - за българите в Турция? кой ще повярва? Та посланичката там, Надежда Нейнски се покри часов след преврата!

По-вероятно е премиерът да се сверил часовника си с така наречените шефове на спецслужби, дали у нас е възможен такъв преврат?

http://lubamanolova.info/analizi/2016/3440-kabinetat-prie-direktiva-za-privezhdaneto-na-stranata-v-gotovnost-za-voyna




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20283715
Постинги: 18677
Коментари: 10030
Гласове: 71340
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930