Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2016 08:15 - Цецка Цачева е кандидатът за президент на ГЕРБ?
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 623 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 06.07.2016 08:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Цветанов хвърли нова бомба - изборите ще са през ноември, а не през октомври

Истината почти лъсна! Цецка Цачева е най-вероятната кандидатура на ГЕРБ за президент, както „Всеки ден" прогнозира още в средата на миналия месец. Сега обаче шефката на Народното събрание събира все повече одобрение за „Дондуков" 2 в партията си, категорични са гербери.

ГЕРБ продължава да пази тайна около кандидатурата си за държавен глава, която смята да обяви през септември. Но повдига помалко завесата. Първо през устата на бившата здравна министърка Десислава Атанасова почти в прав текст излезе, че номинацията ще е на жена - много известна. Заспрягаха се Йорданка Фандъкова, Кристалина Георгиева и Цецка Цачева.

Вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов задраска еврокомисарката с „Имаме няколко варианта за президентска двойка, но сред тях не е името на Кристалина. Тя си има своите отговорности в Европа, които не може да изостави".

И с кметицата на София герберите си признаха, че трудно ще се разделят, спечелила наскоро столицата от раз, за да я пратят на „Дондуков" 2 и да има пак избори за кмет.

Шефката на НС засега не потвърждава, но и не отрича. Само се изнервя на въпроса „Може ли да е жена номинацията на ГЕРБ?" и отговаря „А защо да не е жена?!"

Вчера отново шефът на депутатите Цветан Цветанов, който е и шеф на щаба за президентските избори наесен, повдигна още малко завесата за кандидатурата на управляващите. След като ден преди това хвърли бомбата, че вотът може да е през ноември, а не в края на октомври, каквито са очакванията засега.

 

Име на евентуална номинация не беше назовано. Но Цветанов каза: „Кандидатът за президент на ГЕРБ е силно свързан с партията и е неин член". И подсказа значимостта й, като обяви, че изборът е направен след обстойни дебати и между достатъчно количество кандидати.

Цветанов отново подчерта, че поради стратегически съображения имената от кандидат-президентската двойка ще бъдат съобщени през септември, а не по-рано.

 

„В момента правителството има нужда от спокойствие, за да се фокусира върху наболелите проблеми на държавата и тяхното решаване. Ако съобщим сега името на кандидата ни за президент, това неминуемо ще доведе до атаки от страна на политическите ни противници", посочи още дясната ръка на Бойко Борисов в партията.

http://bradva.bg/bg/article/article-86618#.V3yTq-xkjcs




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20291069
Постинги: 18678
Коментари: 10030
Гласове: 71343
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930