Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2016 13:22 - САЩ са в ужас от „Брекзит”: Ще изгубим влиянието си в Европа, икономиката ни ще пострада
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1005 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В САЩ се страхуват, че излизането на Великобритания от ЕС ще навреди на интересите на Вашингтон в Европа – ще бъде нанесен удар по американската икономика и може да се стигне до дипломатически търкания между Щатите и най-близкия им партньор в Стария свят.

Властите в САЩ се опасяват, че Brexit ще нанесе удар по икономиката на страната, защото заради него ще се влоши икономическото състояние на ЕС – главният търговски партньор на Вашингтон. Освен това, в дългосрочна перспектива излизането на Кралството от ЕС ще отслаби дипломатическото влияние на Вашингтон в Европа, пише The Wall Street Journal.

РИА Новости отбелязва, че мнозина анализатори предполагат, че ЕС без Великобритания с голяма вероятност ще отмени санкциите против Русия, наложени заради кризата в Украйна. Заради „Брекзит” САЩ също ще изгубят съюзник в ратифицирането на TTIP – Трансатлантическото споразумение за свободна търговия и инвестиции./

http://bultimes.com/sasht-sa-v-uzhas-ot-brekzit-shte-izgubim-vliyanieto-si-v-evropa-ikonomikata-ni-shte-postrada/

 




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. olivie - Е, точно това не е вярно, а долна манипулация
26.06.2016 14:36
САЩ открай време си поддържат влиянието във всяка една страна-членка на ЕС. На практика те никога не са признавали ЕС за един субект. Дори и сега за преговорите за ТТИП това се потвърждава, след като ще им се наложи да сключват допълнитерно и поотдерно с всяка страна соговорите, или ще чакат парламентите им да ги потвърдят. ЕС и по - точно еврото винаги е било за тях просто бушон преди гръмването на долара. И това е много естетвено - някой може ли да допусне, че те ще оставят един мощен и независим ЕС да съществува извън хегемонията им? Оттам е много близо до ума, че тяхното съкровено желание е Англия АКО продължи да бъде член на ЕС, то тя да бъде наводнена от полуидиоти мигранти, отслабена и послушна, а ако не - то извън ЕС естествено им е многократно по - удобна. Все пак напускането на ЕС, не е еквивалентно и на НАТО, нали? Логиката на нещата говори, че объркването в подлизуркващите чинованици е ограмно и постъпките им стават все по - нелогични /а също и разнопосочните сигнали, които подават към обслужващите ги медии/ И това е защото господарите им отвъд океана никога няма да им кажат в прав текст, че те иимат главно изгода от разпадането на ЕС, началото на което е брексит-а. А пък че разпадането на ЕС въобще не е решение на мигрантската криза, при правителства доминирани от САЩ това трябва сами да се досетите /иначе ще ви набутат в муцуните отдавна доказалите се в действие прийоми на антисиметизъм, ксенофобия и национал-шовинизъм. Нима забравихте, че принудиха да подае оставка вече едно законно избрано правителство в Австрия под предлог че са крайни националисти? А малоумничето Митов явно не схваща това и застана на позиция, че видите ли народът бил тъп и не разбирал науката на управлението и че пряката демокрация не означавала добруване за народа, който не можел да разбере истинските ценности, които му готвят управляващите и не можело да се прави референдум за истински важните неща. Боже пази България от подобни измекяри.
цитирай
2. dimat - olivie,
26.06.2016 22:33
Моето мнение е точно противоположно - САЩ целят разрушаването на Европа,по начало,като континентална политико-икономическа структура(всички страни) и ЕС в частност.

На тях въобще не им трябва никаква силна икономически структура,макар и като техен васал,зашото това все пак е ангажимент,изискващ оделяне на ресурси от всякакво естество и преди всичко военни.

ЕС вече не им трябва и те са взели мерки да бъде доунищожен икономически,чрез НАЛАГАНЕТО МУ НА ТТИП,а след него и довършващия удар,чрез "Споразумението за търговия с услугите".

А за да не смее да шава от мътвешката хватка на господаря си,ЕС бе набутан в жестока конфронтация с Русия.

Така,размахвайки плащилото Русия и чрез заповедите за налагане на икономически санкции на същата,ЕС,ще не ще,ще приеме покорно "договорите" убийци и то като цялостна структура,а не всяка държава поотделно(никой няма да остави отделните аборигенски "държави",да се гъделичкат дълго време с подписване на договорите,при това,без всяка отделна държава да се е договаряла.

Затова ЕС ще бъде разбит като цялост - и по-бързо и по-евтино и по-удобно.

След което ще бъде оставен на собствения си разпад,като му спретнат и една поне 30 годишна война,между остатъците от държави.

На върхушката на САЩ пари не и трябват - тя си ги произвежда във всякакви количества и ще намери форма да задоволи с "пари" собственто си население,от което да черпи наемници за подготвяния от нея голям удар в Далечния Изток,където се събират големите непокорници,Китай,Русия,Индия и...КНДР.

Точно за тази цел им е необходимо да се отърват от ЕС...но без да пострада тяхната ,макар и дърта,"Майка Англия".
цитирай
3. oranjevia - За колко време приключихме с Южен ...
27.06.2016 23:04
За колко време приключихме с Южен поток -трябваше просто да дойдат 3 ма нагли янки и Орешарчето клекна.Точно толкова ще им трябва да подпишем ТКИП ако няма Евросъюз.Разбиването на ЕС не е в наш национален интерес.Ако това стане оставаме на милостта на Турция ,Русия и леля ви Клинтън. А последната има едно много тънко разбиране за политическата география на Балканите.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20134099
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031