Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2016 20:16 - ВНИМАНИЕ! Секти нападнаха децата във Варна!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 498 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.06.2016 20:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Плакати с религиозно звучене и съмнителни призиви агитират от електрически табла и стените около варненски училища, алармира електронното издание moreto.net. 

На броени метри от школскитe дворове, стотици деца и младежи могат да прочетат странни послания, едно от които призовава и предупреждава „Не бъдете вербувани, ще отидете в пъкъла на вечни мъки!“. Част от афишите съдържат цитати от библията, други пък – рефрени от песни на популярни сред тийнейджърите изпълнители като Криско, Павел и Венци Венц. Освен цитатите, на някои от плакатите има и черно-бели сатанински изображения, коментират наши читатели, които са срещали подобни сектантски послания. Те посочват, че един от районите с най-голяма концентрация на подобни пропагандни материали, са уличките около Руското училище и храмът „Света Петка“ в центъра на Варна.

Плакати има и до училище „Васил Априлов", както и на бул. „Цар Освободител", срещу АГ-болницата, твърдят те. „Как стана така, бейби? Питат от друг плакат и обясняват, че песента е предназначена да се слуша в пъкъла. „Жега е до теб, сърцето ти е лед, дали това е висока температура, или кошмари?“, пише на следващ агитационен материал. В друг вариант на афишите се пита „Какъв е договорът и с кого е сключен? Още не знам дали обичаш да ме боли. В хладилната камера ще ти пеем „Ледено момиче“.
 

В РИО във Варна нямат информация за разпространението на подобни плакати около училищните дворове, като шефката на инспектората Венцеслава Генова коментира, че досега никой не е подавал подобен сигнал. В местната структура на МОН не са постъпвали и скорошни оплаквания за емисари на секти, които да се опитват да агитират сред учениците. След сигнал пък директорът на VIII СОУПЧЕ „А.С. Пушкин", т.нар. Руското училище във Варна, Светлан Илиев, разпореди плакатите около училището веднага да бъдат премахнати.
 

Подобна улична агитация с разлепени по стените плакати, носещи подобно съдържание във Варна има още от 2008 година насам, коментират местните. Листовки дори бяха пъхани в пощенските кутии и под праговете на вратите на хората. Други се оплакваха, че емисари на сектите им досаждат по централните улици, като им пъхат листовки в ръцете и ги плашат със Страшния съд. В тях се обяснявало „Не участвайте в театъра на Антихриста. В учението на Св. Църква е изяснено усещането на душата, която се мъчи в пъкъла – огън, който те гори, но не те сгрява. Едновременно се печеш и мръзнеш вътрешно от студ, предобраз на което състояние в сегашния живот е треската, високата температура. Но там ще е нетърпимо и вечно!“

http://bradva.bg/bg/article/article-85233#.V2WBZOxkjct




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20135318
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031