Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2016 20:33 - Ердоган с фалшива диплома за висше
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 969 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 18.06.2016 20:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Фалшифицирал ли е турският президент Ердоган дипломата си за висше образование– пита в днешното си издание авторитетното германско списание Дер Шпигел, като се позовава на заместник-председателя на турската парламентарна фракция на ""Националистическа партия"" Юсуф Халакоглу.

Очевидно документът за висше образование на Ердоган е по-стар от Университета Мармара, пише от своя страна австрийският вестник Курир и пояснява, че според Конституцията на Република Турция, президентът трябва да има академично образование.

И двете медии припомнят, че темата е повдигана през цялото президентство на Ердоган, но била потънала в забрава. Сега отново се припомня, благодарение на опозиционната Партия на демокрацията на народите (HDP), която представлява интересите на левите и на кюрдите в парламента. Постоянното й настояване пред Изборната комисия да представи дипломата за висше образование на Ердоган, се увенчаха преди дни с успех – показаха дипломата.

Но – вместо темата да бъде зачеркната от света, ето че на бял свят излизат нови противоречия.  Дер Шпигел:

– Дипломата е издадена през 1981 година. Проблемът е, че  Университетът Мармара е основан през 1982 г.

–  Деканът, и ректорът, подписали дипломата, са встъпили в длъжност също през следващата година.

– Графолози съобщават, че шрифтът, с който е изписана дипломата, през 1981 година все още не е съществувал на пазара.

– Транспортното дружество на град Истанбул съобщава с гордост на своята интернет страница, че Ердоган е бил на пълен работен ден през цялата 1981 година.

„Има тема – фалшифициране на документ. Лесно е да бъдат обяснени предположенията– казва депутатът Идрис Балукен от Партия на демокрацията на народите – но президент и Комисия не дават отговори.“ Партията се надява да получи отговор на списък от въпроси, изпратени до Министерството на образованието.

Австрийският в-к Курир отбелязва: Според Конституцията, за президентския пост могат да бъда избирани само кандидати, които са навършили 40 години и които притежават университетски диплом след минимум четири годишно следване. Ердоган е посещавал само едно учебно заведение, което издава дипломи след двугодишно обучение и няма лиценз за университет, обяснява политикът Юсуф Халакоглу от Националистическата партия, цитиран от германската и австрийска медия.

Има опасения, че дебатът около дипломата на Ердоган ще остане без последствия. Медиите в страната избягват темата. В същото време Изборната комисия отказва искания за експертиза за истинността на дипломата. Най-силната опозиционна партия в турския парламент – Републиканската народна партия, дори е внесла искане да бъде премахнато от Конституцията изискването за диплом за висше образование на кандидатите за президентски пост. Обосновката на партията е забележителна – не само Ердоган щял понесе загуби около спекулациите относно неговата диплома, но също и Турция и президентската институция.

http://www.mignews.info/erdogan-s-falshiva-diploma-za-visshe/




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. olivie - Е, севте
19.06.2016 09:44
За ЛП нали писаха, че дипломата й за висше образование /бакалавър/ е от предната година от която "Черноризец Храбър" е признат за Висше учебно заведение. Същият казус доколкото помня имаше и със СД и с Добрев май. А после пък започнаха вече съвсем легално да продават дипломи в нета и то с всичките им атрибути и вписвания. А ДАНС считат това за нормално и за незастрашаващо УСТОИТЕ на държавата. А сега се били заели да следят руски граждани, които дестабилизират държавата, като я обиждат /каквото и да значи това, освен льо роа се моа!!!/ Позор
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20121442
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031