Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2016 18:41 - Очите заграбил бизнеса с бежанците! Смачкал от бой каналджиите, за да работят за него
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1544 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 16.06.2016 18:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Митьо Очите е сложил ръка върху почти целия бизнес с трафик на бежанци. От около пет месеца той влязъл в контакт с основните каналджии и ги карал да му отчитат печалби, като той им правел гръб и осигурявал трасета.
Това обявиха антимафиоти от ГДБОП, които са разработвали оперативно несебърския бос, уточнява в. „Телеграф”. Спецченгетата разкриха още, че Димитър Желязков провеждал срещите си, свързани с нелегалните мигранти, основно в София в хотел „Маринела”.

От бургаската болница заявиха вчера, че състоянието на простреляния наркобос продължава да е критично. „Той е една идея по-добре, но животът му още виси на косъм и никой не може да прогнозира дали ще се оправи”, коментираха медиците. Според информация, целият екип, който бди над Очите, е бил заплашван със строги санкции и дори уволнения, ако си позволи да изнася информация на медиите за състоянието му. „Причината е, че става скандал с цената на лечението, както и нечовешките грижи, които се полагат за него”, уточниха лаконично от лечебното заведение.

Митьо Очите се включва ударно в трафика на бежанци, преди около пет месеца, засекли спецченгетата. „Той много добре се ориентира. Че се изкарват хиляди, и реши да се намеси. Направи го ударно. Няколко от най-големите каналджии бяха буквално смачкани от бой, а после се съгласиха да му отчитат част от печалбата”, допълниха спецченгетата.

По думите им за по-малко от три месеца Очите успял да създаде контакти и с трафикантите, които отговарят за изкарването от България на нелегалните мигранти през границата със Сърбия. Така на практика сложил ръка на почти целия бизнес в момента. Съобразявал се единствено с фактори, които се разпореждали в столицата и играели с друго босове от подземния свят, сочат оперативните данни на ГДБОП.

„Оперативните Митьо си правел в „Маринела”. Уж изглеждаше, че се забавлява и е просто разходка, но причината беше съвсем друга. Нали разбирате, че никой няма да бие път от морето до столицата, за да сръбне кафенце”, твърдят криминалисти.

Още след първата визита на Очите в София се усъмнили, че той пробва да направи трети опит да влезе на пазара на дрогата в града. „Той има два неуспешни опита в кариерата си. Първият е през 2000 г., вторият е преди четири години след като излезе от затвора”, твърдят спецченгета. По думите им, след като излязъл от зандана, Желязков осъзнал, че е поизгубил част от позициите си на морето, и решил да се хвърли в столицата. Правел няколко срещи, но трима подземни босове категорично го отказали от идеята. „Ти си господар на Несебър, там е силата ти. Тук няма свободно място за други играчи”, му обяснили факторите от ъндърграунда. „Да, имаше такава среща, беше паметна”, потвърдиха агентите от ДАНС, които били информирани за нея.

http://www.blitz.bg/news/article/420196?utm_medium=Facebook&utm_campaign=blitz&utm_source=blitz




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20131295
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031