Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2016 14:00 - Кой Бутна Златното ни Момиче Цветелина Стоянова от Терасата?! Истината Само Тук:
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 2036 Коментари: 1 Гласове:
13

Последна промяна: 16.06.2016 14:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Олимпийската нимедалистка Цветелина Стоянова направи вчера опит за самоубийство.

Тя прати баба си за ягоди, за да остане сама, а после се метна от шестия етаж на блок 319 в столичния квартал „Надежда“. Цяло чудо е, че още е жива. Цвети има разкъсан далак, травми на гърдите, на ребрата, на белия дроб, а по последни данни има и прекъснати прешлени на гръбначния стълб и може да остане неподвижна завинаги. Към момента Стоянова е поставена на апаратно дишане и е приведена в медикаментозна кома.

Появиха се стотици версии за случилото се. Шефката на федерацията по художествена гимнастика – Илиана Раева обвини момичето, че било нестабилно психически през последните дни и ту казвало, че ще тръгне с отбора за Израел, ту се отказвало.

Кръстникът на Цветелина обаче издаде, че е била докарана до депресия, тъй като имала травма на коляното, която вече отшумяла, но от федерацията й заявили, че няма да я вземат в Израел. Освен това под въпрос било и отиването й на Олимпиадата в Рио. Момичето тренира художествена гимнастика от 7-годишно и този спорт осмисля почти целия й досегашен живот. А венеца и смисъла на дългогодишните усилия и лишения за всеки спортист е участието на олимпиада и световно първенство!

„Нали имат психолог там, той не е ли усетил, че е депресирана“, пита кръстникът и настоява, че треньорката на Цвети съзнателно я е докарала до депресия, като я е извадила от отбора.

„Ние имаме психолог, но не и психиатър“, оправда се Илиана Раева и то в профила си във Фейсбук. Там веднага бе нападната от пиарката Соня Колтуклиева, която я захапа и попита какъв ще е този психолог, щом не е забелязал, че момичето има проблем и не е ли той човекът, който да го прати на психиатър, ако изобщо е имало нужда от такъв.

imageДвете се сдъвкаха на тема как се употребяват гимнастичките и как се захвърлят като ненужни парцали, когато някоя от тях получи травма.

В свое интервю Нешка Робева призна, че наистина преди състезания гимнастичките са подложени на голямо напрежение и самата тя по време на активната си състезателна дейност неведнъж е прибягвала до съветите на психолог. „Просто бяхме задължени да го правим, защото иначе щяхме да се пръснем  от притеснение. Залогът е голям, трепериш как ще се представиш, треньорът непрекъснато крещи по теб и иска още и още… а ти си на края на силите си и се чувстваш тотално изцеден!“

Самата Нешка по-късно като треньор разговаряла с момичетата си и сама ги вадела от състоянието на пренапрежение и закономерната депресия, която настъпва след него.

Аз не зная защо психологът не е доловил какво се случва с Цвети, каза многократната ни шампионка и топ треньорка.

Колкото и да се дъвчат сега по форуми и телевизии известните ни бивши гимнастички, а сега председателки и всякакви представителки на Федерацията по художествена гимнастика, резултатът е ясен:

Едно младо момиче полетя от терасата.

Полетя към свободата си, защото не издържа на напрежението!

Когато преди 30-ина години спортът започна с всяка следваща година да се превръща във все по-комерсиален, натегнат и направо зловещ бизнес, основна негова жертва паднаха спортистите – подложени на нечовешкото натоварване да станат № 1 независимо от кървавата и мръсна цена…

Нещата загрубяха!

Гимнастичките ни се превърнаха в роботи, подложени на зверски и нечовешки тренировки при всякаква липса на личен живот, защото нямат сили за него. Цвети е била гадже на вратаря на „Левски“, но двамата почти нямали време да се видят.

Тренировки, тренировки и пак тренировки!

Свръхнапрежение, травми, бързо претупано лечение… и отново в залата.

Чия е вината?

Много ясно – на тези, които печелят или по-точно перат пари през този спорт.

Те третират момичетата като състезателни коне.

А уморените коне ги убиват, нали?

Решението: „Жокейките“  във Федерацията веднага да си подават оставките!

Задължително! А после – повече контрол! Включително и морален такъв! Skandalno.net




Гласувай:
13



Спечели и ти от своя блог!
1. nadzambunata - Раева съсипва този спорт
16.06.2016 23:36
Наблюдавам как постоянно подражава на Ирина Винер. Костюмчетата стават все по-скъпарски. Незнам кога двете ще бъдат изолирани от международната федерация. Освен това много странно е и отношението към индивидуалните състезателки, както и тяхното неуспешно класиране. Тъкмо отшумя скандала с Мария Матева и сега тази трагедия. Цветелина Стоянова не може да е имала депресия. Тя е изпечен спортист и освен това произхожда от семейство спортисти. Моята версия: ШОК, ОБИДА И ОТЧАЯНИЕ са я тласнали през парапета. Моля се на Бог това надарено с неземна красота и финес младо момиче да възстанови здравето си и да намери достоен път в живота! Молете се всички за нея!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20307243
Постинги: 18678
Коментари: 10030
Гласове: 71344
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930