Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2016 14:47 - Какво крие досието на Божо Кравата?
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 964 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Божидар Георгиев Кузманов, известен в Слънчев бряг като Козела, а в Пазарджик като Кравата е съден като участник в бандата за разпространение на наркотици на Стойо Стефанов-Тото "Монопола" в Пазарджик.
Той е обвинен, че е част от 18-членната банда, която в продължение на 6 години - от 2002 до 2008 г. разпространявала наркотици. Обвинител по делото е сегашният окръжен прокурор на Пазарджик Васил Малинов. Всички от бандата сключват споразумение с прокуратурата, пише "Флагман".

Лидерът Тото получава ефективна присъда от 4 и половина години. Божидар Кузманов, който в обвинителния акт е описан като член на ударната силова бригада на бандата е осъден условно на 2 и половина години затвор, като излежаването на присъдата е отложено за срок от 4 години. Споразумението е сключено през октомври 2009 г. С решението е възложено възпитателна работа по Кузманов да се извърши от наблюдателната комисия към Общински съвет-Пазарджик. Кузманов е осъден да плати и 1531 лв. съдебни разходи, става ясно от споразумението.

За 7 години най-голямата наркобанда в Пазарджик "Монопола" е пласирала 100 кг. хероин, реализирала е оборот от 7,5 млн. лв, а чистата печалба се изчислява на 5,5 млн. лв., сочи обвинителният акт.

Организацията на Монопола е ясно изразена йерархична структура на пирамидален принцип, пишат местните медии през 2009 година. Ролята на нейните членове е строго разпределена. Начело на Монопола стои едноличен лидер - Стойо Стефанов-Тото. Под него има един заместник Николай Златев - Баче Вас, който отговаря за транспортирането в града, разфасоването, складирането на голямо количество хероин в Пазарджик, както и за оперативните способи, използвани от групировката.

Следващият заместник надолу в йерархията е Здравко Чомпалов - Дако, отговарящ за снабдяването с дрога на разпределителя Николай Николов - Кадъша. Последният зарежда отговорниците на уличните дилъри.

Пряко подчинена на Кадъша е така наречената ударна група, към която е Божидар Кузманов.

След присъдата Кузманов се изнася от родния си град, а няколко години по-късно се появява в Слънчев бряг. В началото е част от орбитата на известен поморийски бизнесмен, но след това започва да работи самостоятелно.

33-годишният Божидар Георгиев Кузманов няма нито едно търговско дружество на свое име.

Ресторант "4You", в който избухна престрелката между враждуващите групировки на Кузманов и Митьо Очите, се управлява от дружеството "Оксижен 2013" ООД.

Справка в Търговския регистър показва, че формалните му собственици са 34-годишният Николай Мариянов Иванов от Варна и 31-годишният Данаил Анжелов Петков от Добрич. Фирмата е регистрирана на домашния адрес на Петков.

"Оксижен 2013" ООД управлява и едноименния стриптийз бар "Оксижен", който се намира на територията на хотел "Алба" в Слънчев бряг - на няколко метра от "4You".

Самият терен заедно с хотела е притежаван от пловдивския бизнесмен Румен Анастасов-Козела, сочен за наместник на ВИС в Пловдив през 90-те години и приближен до покойния шеф на ВАИ Холдинг Георги Илиев.

Еротичният бар "Оксижен" се прочу през 2014 г., когато РДНСК-Бургас затвори заведението заради нарушения при издаването на разрешително за строеж.

Поводът за проверката бяха серия от сигнали от чуждестранни туристи, които бяха пребити и рекетирани за пари от охранатата. Жертви на мутрите от Великобритания бяха изнудвани да платят такса за "компанията" на момичета от заведението.

Инцидентът е от юли 2014 г., когато директор на ОДМВР-Бургас е Георги Костов, понастоящем - главен секретар на МВР.

Скандалите около заведенито обаче не прекъсват: в края на август 2014 г. пред дискотека "Оксижен" трима цивилни полицаи са пребити от охранителя Георги Иванчев - по неговите думи, заради опит на полицаите да тормозят приятелката му.

http://www.blitz.bg/news/article/419502?utm_medium=Facebook&utm_campaign=blitz&utm_source=blitz



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20124705
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031