Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2016 17:13 - Сидеров: Плевнелиев звучи като служител на администрацията на САЩ
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 358 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров изказа възмущението си от парламентарната трибуна по повод речта на българския президент Росен Плевнелиев на 8 юни, произнесена в Страсбург пред Европарламента.

„Тази реч беше направена на английски език, вероятно Плевнелиев да покаже своите познания по английски. Но някой би трябвало да му напомни, чебългарският език е официален в Европейския парламент и това слагане пред англоговорящите е заявка за бъдеща служба в някоя англоговоряща държава“, заяви Сидеров.

По думите му, изказването на Плевнелиев е звучало точно като на служител от американска администрация, а не като на горд проевропейски президент, както той самият се определи.

Сидеров подчерта, че Плевнелиев е показал какъв не трябва да бъде българският президент и попита докога ще произвеждаме през президентския пост служители на американските фондациислужби, спецслужби и някакви други лобистки организации.

По повод заявеното от държавния ни глава, че „за нас Крим е Украйна, Украйна е в Европа“, Сидеров се усъмни в историческите познания на Плевнелиев, тъй като Украйна не е имало, когато Крим е бил в пределите на Русия.

Плевнелиев услужливо прескачал и фактологията – кой разпали войната в Украйна. Според Сидеров на този въпрос е отговорил самият зам. държавен секретар на САЩ Виктория Нюланд, публично признавайки, че там Щатите са налели 5 милиарда долара.

Сидеров е ядосан на президента и заради думите му, че Русия не подкрепяла принципите на международния ред.

„Такова твърдение от устата на един държавен глава звучи не само като недоказуемо, но и много опасно, тъй катодържавен глава на практика вкарва враждебна фразеология в своята реч спрямо друга държава“, смята Сидеров.
Лидерът на Атака смята, че не Русия, а въпросната Виктория Нюланд дестабилизира Европа.

„Същата г-жа Нюланд, за която той не обелва дума в своето слово, но която пред цял свят каза много ясно – „Fuck the European Union”, т. е. майната му на ЕС. Е, г-н Плевнелиев, кой дестабилизира Евросъюза – Русия или САЩ“, попита Сидеров.

Сидеров не остави без коментар и нападките на Плевнелиев по национализма и патриотизма.

„Тъй като той цитира в своето изказване Шарл дьо Гол, ще припомня на г-н Плевнелиев, че Франция напусна военнополитическия съюз с НАТО през 1966 г. Просто Шарл дьо Гол каза, че няма да са в НАТО и изгони американските бази от своята държава. Да, това е патриотизъм! Само че г-н Плевнелиев прави обратното. Той иска повече НАТО у нас, повече американска техника”, коментира Волен Сидеров.

Той използва случая, за да се обърне към българските граждани с призив на тези президентски избори да не се позволи повече на този пост да застава човек, който по време на мандата си заработва служба в някоя американска институция.

източник: news.bg




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20235796
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71324
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930