Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2016 20:12 - НАПРЕЖЕНИЕТО в Ботунец расте! Роми и българи...
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 980 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 03.06.2016 20:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Четвърти пореден ден напрежението между българи и роми в столичния кв. „Ботунец" не стихва, след като във вторник вечерта междусъседски конфликт за силна музика изпрати 8 души в болница. Сред пострадалите е и 13-годишно дете.Директорът на Пето районно Николай Василев заяви, че двама от инициаторите на сбиването са били задържани, а около шест души се издирват. Междувременно хората от „Ботунец" излизат отново на протест с настояване за справедливост и равни права за българи и роми в квартала. Тази вечер те ще направят протестно шествие.
 
Проблемът всъщност започнал във вторник, около 23:00 часа, когато ромска компания в един от апартаментите в бл. 1 в „Ботунец" празнували освобождаването на техен приятел от затвора. Силната музика на сбирката притеснила съседите им и след безуспешно подадени няколко сигнала в полицията, един от живеещите в блока отишъл да направи забележка на празнуващите. Последвала обаче изключително остра реакция.
 
Една от участничките в протеста заяви, че не са расисти, но искат справедливост и тези кавги да престанат.
 
"Тези семейства, които са дошли тук наскоро, са наематели, и всяка вечер не може да се спи от тях. Един от ромите обаче излязъл от затвора и са празнували. Хората са отишли и съвсем нормално са им направили забележка да намалят малко музиката. След забележката, която им е била направена, те са налетели на бой, хванали са едната жена, включили се мъжете и са я повалили на земята. Едно от децата се е разпищяло, че бият бащата, хванали са детето и са го влачили по стълбите. То е пищяло и е молело да оставят баща му на мира. На другия ден разбрахме какво се е случило. Дошли са две-три коли роми, извадили са бухалки и са налетели да ги бият. Затова всички тук се събрахме", каза жената.
 
Тя допълни, че имат подкрепа и съпричастност от много места - Челопечене, Кремиковци, Бухово и от София. "Очакваме агитки, скинари. Не сме расисти, но искаме да живеем спокойно", допълни тя.
 
Полицейското присъствие е изключително засилено.

http://www.bnews.bg/article/210060



Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. starotomagare - Като начало -това не са никакви, , ...
03.06.2016 21:11
Като начало -това не са никакви ,,роми "а просто най-обикновени цигани...Все повече и повече назрява необходимоста да се създават доброволни отряди по местоживеене които да пристигат веднага при възникване на подобни ситуации.Между съседните отряди трябва да съществуват взаимни връзки и при необходимост бързо да се притичват на помощ.Отговорниците които трябва да бъдат избирани, с sms съобщения до група да могат бързо да събират и насочват своите хора .Някои заведения в района могат да служат за щаб и там всеки който се интересува да може да научи номера на който да се обаждат при необходимост.Задължително е това да са няколко различни номера за по-голяма сигурност.Необходимо е и да се провеждат прериодично учебни сборове на групите за взаимно опознаване на участниците и оперативното сработване между тях.Да не се допускат униформи и символи които могат да дискредитират участниците и цялата организация.Девиза е ,,СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА".Силата е в наши ръце и само мързел ,колебливост ,изчакване ,,да ни отмине бурята "или да чакаме друг да ни реши проблемите могат да ни превърнат в роби в собствената ни страна .
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20212505
Постинги: 18672
Коментари: 10029
Гласове: 71321
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930