Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2016 19:11 - Армията от травестити стана реалност в САЩ, заплашват с нея Русия
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 815 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

 Толкова ли са даровити жените в американската армия, че макар да са едва 15% от личния състав и то сравнително отскоро да навлязоха на военна служба, че така бързо се добраха до супервисоки длъжности? За сравнение, в Българската армия има само една жена със звание полковник.

След сваляне на бариерите за навлизане на жените в най-мъжката професия, армията на САЩ също стана територия за реализиране на „американската мечта”. БЛИЦ на 16 април вече информира, че четиризвездният генерал Лори Робинсън оглави Северното командване на въоръжените сили на САЩ. Това командване отговаря за сигурността на самата територия на САЩ, за разлика от другите командвания, отговарящи да експедиционните контингенти и операции. Получавайки тази длъжност, Робинсън също така става и шеф на NORAD – Обединеното командване на аерокосмическата отбрана на Северна Америка.

А вчера, 20 май, БЛИЦ съобщи, че Барак Обама Обама издигна за поста командващ на ВМС в Европа и Африка кандидатурата на заместника на началник-щаба на ВМС четиризвездния адмирал Мишел Ховард. Тя е първата афроамериканка командир на военен кораб. След това командва оперативно-тактическа военноморска групировка, бореща се с пиратството. Ховард признава, че в началото на службата се сблъскала с много предразсъдъци и изградила своята кариера само благодарение на усърдната си работа.

В света има много „мъжки момичета”, които открито и честно се борят с мъжете да направят мечтана кариера и го постигат с пословични усилия, стъпка по стъпка по служебната стълбица. Това е достойно за истинско голямо уважение. Понякога обаче жените в американската армия са лансирани в името на „демократичните ценности”, гарантиращи априорно равни шансове на всеки човек в обществото.

За илюстрация на този текст БЛИЦ избра провокативната фотография, запечатала американски войници обули дамски обувки с високи токове. Това обаче не са извратени типове – просто така им заповядала тяхната командирка бригаден генерал Пеги Комс, която по този необичаен начин решила да приобщи войниците-мъже към жертвите на сексуалното насилие. Тя проявила такава необуздана властност, че нейните подчинени били готови да облекат поли и да си начервят устните, дори „тампони” да си сложат.

Скандален пример в тази насока обаче е Холи Граф, на която доверили да командва ракетния крайцер”Коупънс” (Cowpens). Нейният стил на командване се обърнал в див диктат. Лейтенант Аарон Джордан после разказва пред комисията по разследването, че за едни и същи решения, докато е на вахта на мостика, един път може да получи похвала или мъмрене.

„Най-ужасно беше нейната непоследователност. Ние всички започнахме да играем в играта как да направим капитан Граф доволна. Вече ставаше дума не за изпълнение на задачи, а само как да я направим доволна” – обяснил лейтенантът. Накрая Граф я преместили и дори й образували криминално дело.

Жените и мъжете имат малка разлика в начина на мислене, затова пък в психиката различията са сериозни. На ниско ниво това се проявява в резултатите при изследванията на жените и мъжете шофьори. Амазонките са плод на легенди. В древна Спарта и при прабългарите жените са воювали наравно с мъжете. По време на Втората световна война в Червената армия воювали три прочути с храбростта си авиационни полка. Много рядко обаче обстоятелствата са изтиквали като предводители жени и Жана Д`Арк е само едно изключение. Военното дело комплексно повече приляга на мъжете. Изброените несполуки в американската армия се дължат на прибързаното допускане на жени на високи длъжности, без отчитане на спецификата на половете.

При жените вече се очертават някои насоки за политиката на Пентагона, респективно в държавата. Един друг проблем обаче набира скорост. Преди 9 месеца Обама номинира Ерик Фанинг за Пентагона, но Сенатът все увърташе и отлагаше. Накрая Обама надделя. Така за първи път ЛГБТ-активист и открит гей, ни ден не служил в армията стана зам.-министър на отбраната на САЩ, а фактически оглави сухопътните сили. В САЩ превеждат названието на организацията Gay & Lesbian Victory Fund като „Фонд за победа на гейовете и лесбийките”. Американската армия призна като равнопоставени за кариера и трите пола, тя стана наистина гендерна.

Агресивните малцинства завоюваха поредна победа в САЩ. Плацдармът е завладян, сега ще бъде разширен, защото гейовете са неистово солидарни. Светът се промени и войнството на ЛГБТ не може и не бива да бъде дискриминирано, но те воюват за позиция да бъдат не просто равни в обществото, а по-равни от всички. Бързото им навлизане по високите етажи на властта в САЩ без обществото да е дозряло до тази стъпка, докато самите гейове още не са изживели комплекса си за непълноценност и да правят своите пъстри шествия именно с тази цел, поставят обществото на изпитание.

Ние никога няма да узнаем какво е ставало в палатката на Александър Македонски по време на походите му, нито можем да си представим нравите на римските кохорти в далечните провинции, но мнозина историци търсят като причина погиването на Древна Гърция и Рим в разпадането на нравите, в девалвирането на мъжеството като обществена ценност. Мъжеството не е присъщо на жените и никога няма да бъде./БЛИЦ




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
1. pando - Защо заплашват?
29.05.2016 13:49
Да атакуват Русия и точка.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20130346
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031