Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2016 09:36 - Евровизия очаквано награди фашистка песен...
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1299 Коментари: 2 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

 По принцип не гледам "Евровизия" и съм на мнение, че това е едно източване на държавни пари (от всички участници) в полза на частни субекти. Но за тазгодишната "Евровизия", имах прогноза, че ще я спечели Украйна, независимо, че не я гледах. Просто "хибридната война"  го предсказваше. И аз нали съм "полковник" от "руските хибридни войски", та ги разбирам тия работи.

Песен, посветена на депортацията на кримските татари е по същество фашистка песен. През Втората световна война Крим е окупиран от нацистите. Битката за Севастопол е една от най-епичните във войната, и тя е спечелена от Германия. Кримските татари са били съюзници на Германия, част от тях дори са участвали в нацистки дивизии. Съвсем логично е след като СССР си връща полуострова да предприеме нещо. Трябва да се отбележи, че тези хора не са пратени в концлагери, както например са пратени японците в САЩ. Те просто са разселени из други части на СССР. Но това групи цивилно население да се разселва във време на война е съвсем нормално. Те са "рисков контингент" и всички го правят. Както се вижда, дори в този случай СССР е бил по-хуманен от съюзника си САЩ.

През 1944 (войната още не е приключила) са изселени не само кримските татари, но и други народности - например арменци, гърци, и дори... българи. Това е била най-жестоката война в историята, подобни действия могат да се считат като най-мекото възможно във войната.

Пеенето на песен сега, посветена на този процес, и представяща действията на СССР като нещо неправилно и лошо, е чиста нацистка пропаганда и възраждане хитлеризма. Обстоятелството че Европа награди тази песен, по очевидни подбуди срещу Русия, е срам за самата Европа, много народ от която също е участвал в съпротивата срещу нацистите. Наградата на Евровизия се дава 50% от зрителите и 50% от журито. Ясно е за кого е гласувало журито. Но и преди - когато гласуваха единствено с СМС-и, и тогава си ставаха манипулации, защото нали някой ги брои тези СМС-и. Елица и Стунджи например бяха преместени от 1 на 5 място, просто защото България нямаше зала и ресурс да организира следващата Евровизия. Когато малката Крисия спечели второ място на детската Евровизия, това се потвърди, защото победителят Италия се отказа да организира, а ние действително имахме проблеми с организацията и се наложи намесата на Слави Трифонов и на частни субекти.

Политически раздаваната награда на Евровизия е още един аргумент защо не трябва изобщо да участваме в подобни форуми. Едно, че само се дават пари и полза няма никаква. Друга, че конкурсът е нечестен и манипулиран, и участието ти фактически единствено легитимира пропагандата, зад победителя.

Но честито на Киев и на съюзниците на Хитлер във Втората световна война. Може новата песен да стане химн на батальона "Азов", дето коли и беси цивилни и днес в Украйна...

ГН




Гласувай:
12



Спечели и ти от своя блог!
1. slavimirgenchev1953 - Педерастче,
15.05.2016 10:01
Еврогейският съюз заби един .ур в задника на Педерусия.
Пикай газ!
цитирай
2. anin - Прав си
15.05.2016 12:20
Такъв конкурс би трябвало да се "абстрахира" от всякакви политически пристрастия, и обективно да оценяват песента, артиста и изпълнението...
Имаше мн. по-хубави песни...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20205971
Постинги: 18672
Коментари: 10029
Гласове: 71321
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930