Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2016 20:22 - Преслава измъкна шофьора си убиец от пандиза
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 684 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Шофьорът на Преслава – Иван Сарафски, който на 6 декември 2014 г. прегази и уби 84-годишния дядо Петко Петков на пешеходна пътека в Пловдив, днес е на свобода. Източници на „ШОУ” издадоха, че отново изпълнява задълженията си на шофьор и озвучител на фолк гърлата.
image


imageСрещу солидна сума Преслава успява да измъкне доверения си човек от пандиза. Така той лежи едва няколко месеца зад решетките за извършеното престъпление. А към днешна дата се радва на свободата си и дори има смелост отново да се качи зад волана.

Във фаталната нощ Сарафски се връщал от участие на фолк певицата Преслава в Благоевград. След като я оставил в дома й, той минал през пловдивска дискотека, за да прибере съпругата си и техни приятели. На път към дома им в кв. „Смирненски”

профучали през пешеходната пътека 

разчитайки, че в ранния час няма да има движение. За зла участ 84-годишният Петко Петков се оказал на грешното място. Дядото, който е бивш военен, всяка събота хващал ранния влак, за да отиде до вилата си в Асеновградско. Но съботата на 6 декември 2015 г. се оказала пагубна за възрастния човек, който е пометен от лъскавото возило, собственост на известната пайнерска певица.

В този момент приятел на Сарафски звъннал на полицейския служител Костадин Илиев за помощ в качеството му на орган на реда. Катаджията го посъветвал да намери друг, който да поеме вината, тъй като наличието на алкохол в кръвта ще му изиграе лоша шега. Иван напуска местопроизшествието, където обаче остават неговите авери, и убеждава своя познайник Борислав Ташев да каже, че е управлявал автомобила. Той всъщност е съпруг на сестрата на неговата жена. Иван го убедил, че ще му наложат само парична санкция, която той ще покрие. Не искал той да рискува и да си загуби книжката, благодарение на която си изкарва хляба.

Борислав отишъл в „Пътна полиция” и

излъгал, че той е бил зад волана на колата

Междувременно пенсионерът издъхнал в болницата. Тогава баджанакът на Сарафски размислил и направил пълни самопризнания, защото се уплашил, че ще лежи в затвора.

image

Съдът образува дело срещу убиеца Иван Сарафски, катаджията Костадин Илиев и рома-посредник Сергей Джамбазки. Костадин Илиев е обвинен и задържан за злоупотреба със служебно положение и регистрация на МПС с лична облага. Сергей пък е бил посредник в схемата за фалшиви покупко-продажби и регистрации в КАТ срещу 20 лв. В мотивите си за задържането под стража съдията посочи, че при обиска в дома му са били открити документи от наказателни постановления, вносни бележки за платени суми, копия от лични карти и свидетелства за правоспособност. Решението на Апелативния съд не подлежи на обжалване. И адвокатите на Сарафски - Николай Стоянов и Костадин Паскалев, и защитникът на полицая Костадин Илиев – Илия Павлов, поискаха да бъдат унищожени направените СРС-та, защото обвинението срещу подзащитниците им не е тежко умишлено престъпление, а неумишлено. Сарафски нито е бягал от произшествието, нито е убеждавал Ташев да поеме вината му,  категорични са адвокатите му Николай Стоянов и Костадин Паскалев. Според тях Сарафски през цялото време след инцидента е стоял на тротоара. По думите на защитата изцяло вина на екипа на КАТ е, че не са го разпитали. Човекът даже е отишъл в „Пътна полиция”, но оттам викнали за разпит въпросния дубльор Борислав Ташев, а не Сарафски. Освен това Ташев доброволно е поел вината му, без някой да го кара, твърди защитата.

image

Окръжният съд в Пловдив остави Сарафски в ареста за постоянно. Наред със Сарафски съдът остави зад решетките с постоянна мярка за неотклонение и катаджията Костадин Илиев. Третият обвинен Сергей Джамбазов – Серго Комисионера, бе пуснат да се прибере вкъщи срещу парична гаранция от 2400 лева. Шофьорът на Преслава трябваше да лежи в затвора от 3 до 10 години, но тихомълком е пуснат и се радва на свободата си.


Стоян ИВАНОВ 



Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20130491
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031