Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2016 16:17 - Плевнелиев: Не се впечатлявам от агресивни паради в Москва за 9 май
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 768 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 „Като държавен глава не се впечатлявам от огромни паради, които демонстрират военна мощ и оръжия за масово поразяване, но със сигурност се впечатлявам от отговорни политически действия, решения затова как да създадем и гарантираме мира, дълготрайно и устойчиво в Европа. Именно затова ние ще вдигнем високо знамето на Европейския съюз, на Европа, но ще почетем и паметта на загиналите – над 50 милиона от най-кървавия конфликт в историята на човечеството, Втората световна война“. Това каза в предаването „Панорама” по БНТ президентът на България Росен Плевнелиев.

На вметка на водещия Бойко Василев за това, че на утрешния парад в Москва по случай 9 май отсъствието на президента ни ще бъде усетено, Росен Плевнелиев отговори: „За никога не е изненада какво ще направи за четвърта поредна година българският държавен глава”. По думите на президента, той ще участва в качествени дебати, с млади хора, с български ветерани, за да можем да покажем, че сме научили уроците от историята.

„Искам българската външна политика, която в продължение на 45 години в комунистическия режим беше на 16-а република – да остане в миналото. Искаме да провеждаме външна политика, която да отговаря на националния интерес, а той е дефиниран от Левски – той ни завеща,че зависи от всеки един от нас, за да бъдем равни на другите европейки народи. Докато аз съм държавен глава – България ще бъде достоен и солидарен член на ЕС и ви уверявам тя намира днес много приятели”, заяви Плевнелиев.

„Искаме тук, в България, по начина по който се обединихме в нашата оценка за фашизма – да се обединим по същия начин за комунизма. Двете страни на монетата на тоталитарните режими”, коментира той. На въпрос дали именно по тези теми не би трябвало президентът да е най-сдържан в коментарите си, държавният глава отговори, че като демократ и президент той не може да замълчи.

„Когато се нарушават основните принципи на международния правов ред и то в Европа – не бива да се мълчи. Като държавен глава аз правя разликата между Кремъл и Русия. Моята позиция не е крайна. Тя съответства на ООН, както и на Европейския съвет”, допълни Плевнелиев. По думите му, в украинската криза, както и в действията на Москва към ЕС се виждат предпоставки за неспазването на върховенството на закона и принизяване на правовия ред такъв, какъвто беше създаден./БЛИЦ




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. kmetova - е, не е важно
08.05.2016 12:58
В същност няма никакво значение от какво се впечатлява тоя палячо.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20281199
Постинги: 18677
Коментари: 10030
Гласове: 71339
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930