Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2016 12:16 - Обама готви Европейска война с Русия за европейските народи
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 893 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Обама се мъчи да измъкне Вашингтон „по тънката лайсна“ (с една две бригади) от участие на САЩ в тотална война с Русия и да вкара Германия и Великобритания (а защо не и Франция и Италия) в европейски конфликт с Москва. / Разкритие прави Deutsche Welle.  

САЩ призоваха Германия да участва активно във военното ограничаване на Русия.  Според  „Deutsche Welle“ с позоваване на вътрешен държавен документ на Германия, президентът на САЩ Барак Обама ще предложи идеята си на канцлера на Германия Ангела Меркел по време на мини-среща на високо равнище в Хановер на 25 април.
Вашингтон ще иска Берлин и Лондон да изпратят войски и военна техника по източните граници на НАТО,в Балтийските страни, Полша и Румъния.
В мини-среща на високо равнище в Хановер освен Ангела Меркел ще вземе участие, британският премиер Дейвид Камерън и италиански Матео Ренци, и френският президент Франсоа Оланд,така,че на подобен натиск,вероятно ще бъдат подложени и Франция и Италия.
По очевидни географски причини фронтови държави се явяват България,Румъния,Украйна,Полша и прибалтийските държави.
Досега Германия предпочита да стои далеч от тези планове,а Бундесвера вече участва във формирането на новите сили за бързо реагиране на НАТО до 2020.
Иначе,НАТО не възнамерява да разширява на изток през следващите няколко години,каза постояният представител на САЩ в Северноатлантическия алианс Пол Дъглас, по време на международния форум за глобалната сигурност Аспен в Лондон.

 

Днес Хановер бе разтърсен от протести преди визитата на Обама.
Деветдесет хиляди души от цяла Германия се събраха в центъра на Хановер на протест срещу споразуменията за свободна търговия между ЕС и САЩ и между ЕС и Канада.
Повод за протеста е започващото в неделя двудневно посещение на президента на САЩ Барак Обама в Хановер, където заедно с германския канцлер Ангела Меркел той ще открие традиционния Хановерски панаир.
Рейтингът на Меркел спада.Канцлерът Ангела Меркел се нареди едва пета в класацията на най-популярните политици в Германия, показа допитване на обществената телевизия Цет Де Еф.

Меркел става все по-вредна и за Германия и за Европа.
Според огласените резултати канцлерът е изпреварен от личности като финансовия министър Волфганг Шойбле и премиера на провинция Баден-Вюртембергот Винфрид Кречман, чиято партия „Зелените“ победи Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел на изборите в провинцията, предаде ДПА.Спадът свидетелства за безпокойството около угодническото поведение на Меркел пред Турция  и САЩ.
От АБВ питат Плевнелиев да каже дали е водил разговори с  Порошенко  за създаване на съвместна румънско-българо-украинска военна бригада.
Миналата седмица прессекретарят на украинския президент Петро Порошенко – Святослав Цеголко заяви в „Туитър”, че Украйна е предложила на Румъния и България да се създаде съвместна военна бригада по примера на „ЛитПолУкрбрига”.

Генералният секретар на НАТО и главен американски слуга обобщи: „Връщане към старите отношения с Русия няма да има.“
Вашингтон си следва стратегията: НАТО имало нужда от допълнителна подкрепа  срещу нарастващата агресия на Русия,говори Обама,като е ясно,че единствената грижа на САЩ е да изведат евентуална война далеч от континенталната си територия,по възможност в Европа,на границата с Русия;между славяни и православни по възможност.
Не случайно наш виден еврей-атлантик поиска военно-морски бази на НАТО в България и на другия ден подобен румънски екземпляр заговори за Черноморски флот на НАТО.
На съвместна пресконференция на Плевнелиев и полския му колега Анджей Дуда,поискаха повече присъствие на НАТО на Източния фланг на Европа.
„Военното присъствие на НАТО в региона безспорно трябва да се увеличи. Споделяме този важен приоритет“, даде тон българският президент.
Трябвало да има засилено военно сътрудничество с НАТО и готовност за действие.

Автор: Йордан Халачев
Източник: Уphalachev




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20131722
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031