Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2016 18:28 - Според българския съд България не е българска държава
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 814 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 19.04.2016 18:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Звучи абсурдно, но със свое тълкувателно определение Административния съд в София отменя българската етническа основа на нашата държава. То се основава на предишни решения на ВАС, с което се дава възможност на всякакви чужди граждани, нямащи български произход, да получават оттук нататък български паспорти по облекчена процедура, като българи по произход, макар и да не са такива. Хронологията на случая е следната.


1. Първо тричленката – Галина Христова и състава й Таня Куцарова (докладчик) и Пламен Петрунов от 3-то отделение във ВАС, с определение по адм. дело № 12221/2014 на гражданката на САЩ Анжела Зарбханелян заличават в правния мир българите като законно съществуващо етническо понятие, защото „Понятието българин“ у нас „не може да се тълкува с оглед неговото етническо съдържание“ понеже било дискриминационно и представете си противоконституционно в България (?!).



2. След това на прокурорския паркет Владимир Йорданов от ВАП, като подкрепя Нурджихан Гюнери (Нурджихан Талят Тефик), род. 31.05.1949 г. в гр. Добрич, живуща в Република Турция, гр. Чорлу, „Силахтараа махаллеси“ №3, представлявана от адвокатска кантора Есен Фикри (член на Комисията за защита от дискриминация), Сениха Рюстем и пр., оспорващи решението на съда, според което българите са българи, а турците не са българи, формулира и отстоява шокиращата теза, че: „Съдът погрешно е приел, че за да е едно лице от български произход, то поне един от родителите му следва да е от българска народност и език. Поставянето принадлежността на дадено лице към даден етнос, при условие, че родителите му са били български граждани, създава предпоставки за неравностойно и и дискриминационно прилагане на закона.“ (Протокол от заседание на 12.10.2015 по Дело №3888/2015)


 

3. Пак същите Галина Христова и състава й Таня Куцарова и Пламен Петрунов от 3-то отделение във ВАС, основавайки се не на ясните дух и буква на българския закон, а на собственото си решение най-горе, постановяват със свое решение № 11634/04.11.2015 по дело №3888/2015 буквално следното: „понятието „българин“, с оглед конституционната уредба на основните начала в държавата, не може да се тълкува с оглед неговото етническо съдържание“ и то „е в противоречие със забраната за дискриминация“, т. е. правното понятие етнически българин е антиконституционно в България и предвид случая, сякаш тричленката е


 

4. Конституционен съд или Народно събрание, отменя правото на „понятието „българин“ като „етническо съдържание“ както и смисъла на закона, конституцията и въобще на държавността в България като държава, на българския народ !!!
Капака слага нисшестоящата на посочените от върховната тричленка Ралица Романова, на която е разпределено да вземе правилното решение като правораздаваща в 16-ти състав на 3-то отделение на „Административен съд София град“. Тя практически копира записаната от тричленката абсурдна СЪДЕБНА ЗАБРАНА НА „ПОНЯТИЕТО „БЪЛГАРИН“ КАТО „ЕТНИЧЕСКО СЪДЪРЖАНИЕ“ в правната му употреба, защото водело до дискриминация и излиза антиконституционно, както виждаме според определението й от 8 април 2016 г. по образуваното дело № 2101 по опис на 2016 г. за Нурджихан Гюнери (Нурджихан Талят Тефик), род. 31.05.1949 г. в гр. Добрич живуща в Република Турция, гр. Чорлу, „Силахтараа махаллеси“ №3, представлявана от адвокатска кантора Есен Фикри, Сениха Рюстем и пр.


 

5. Резултатът е, че не просто „понятието „българин“ в България „не може да се тълкува с оглед неговото етническо съдържание“, защото било дискриминационно според горепосочените длъжностни лица и следователно противоконституционно, а че от тук нататък всички турци, албанци,роми, арменци, евреи, руснаци, чехи и пр. предшествениците на които някога, дори за кратко, са били поданици на Княжество България, на Царство България, на Народна република България и на Република България не са турци, албанци и пр., тези вероятно над 3 000 000 чужди небългарски граждани стават българи и получават правото да придобият български паспорти, избирателни и всякакви други права по облекчена процедура, а българите като реално съществуващо в закона етническо понятие изчезват!


Какво следва сега? Ако България е наистина държава на българите, трябва веднага компетентните органи и институции да проверят извършен ли е с горепосочените действия и актове конституционен преврат и има ли в резултат на горепосочените действия и актове и техните последствия осъществена държавна измяна. Ако нищо от това не се случи, отговорът ще е налице – да, България наистина не е държава на българите.

Костадин Костадинов




Гласувай:
7



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20320528
Постинги: 18679
Коментари: 10030
Гласове: 71345
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930