Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2016 22:06 - Бременната Иви, мъжът й Красимир и братовчед му Ахмед са задържаните за убийството на Александра!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 636 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Трима души са задържани в момента във връзка с убийството на 13-годишната Александра Сивриева – Севджан, научи БЛИЦ. Това са съседското семейство Красимир и Ивилина Станеви, които делят един общ двор с роднините на Александра, както и братовчед на Красимир – Ахмед Обретенов

Изключително заплетена е историята с убийството на 13-годишната Севджан, чието тяло бе открито вчера в изоставената сграда на ресторант „Ловен дом“ в Провадия. Както вече писахме, по случая има задържани мъж и жена, за които се подозира, че са съпричастни към убийството. Това са съседското семейство Красимир и Ивилина Станеви, които делят общ двор с Фатме - бабата на Александра, при която е живеело 13-годишното момиче. Във връзка с изясняването на тежкото престъпление е задържан и братовчед на Красимир – Ахмед Обретенов, по прякор Хъртито.

Именно Хъртито е човекът, който е разказал, че бил видял в деня на изчезването на Александра – 22 март, тя да се качва „в бронзова кола, металик“. В хода на разследването обаче станало ясно, че 21-годишният Красимир и бременната му жена Иви - на 19 години, са били последните, с които Севджанката, както наричат Александра нейните близки, е била заедно.

„Тя излязла от къщи по пантофи и палто и тръгнала към магазина за кафе и цигари. Не влязла вътре, ами се видяла с Красимир и Ивито и пили кафе до магазина. И после вече изчезнала. Красимир казал, че я видял да тръгва надолу и толкова…“, обяснява пред БЛИЦ Мария – една от лелите на убитото момиче, сестра на майка й Миглена Йорданова. И допълва, че с тях е бил и един от братята на Красимир – Емрах. „Днес идваха по обяд от полицията и разпитваха. Беше някъде към 12 часа. Преди това разбрах, че Красимир и Ивито са ги отвели във Варна. Сега са в пожарната (следствения арест – б. а.). Емрах и той беше задържан, но го освободиха. Братовчед им Хъртито и той е задържан“, каза пред наш репортер Мария.

По думите й, в деня на изчезването си Александра е била окичена със златни накити – пръстен, колие, гривна. „Знам, че като са намерили тялото, златата ги е нямало. Не ги знам колко грама са, но само като ги погледнеш, от воле даваш 1000 лева“, обяснява още Мария. И добавя, че Красимир и Ивилина живеели много бедно. „Когато от полицията влязоха в къщата им и аз бях там. Видя се, че много бедно живеят. Вещите лица откриха само една фактура – Ивито си взела някакъв телефон за 85 лева на следващия ден след изчезването на Севджанката. И това е много странно, защото те пари за цигари нямат, а пък тя си купила телефон. Не знам дали те са го направили, но може и да са – заради безпаричието“, каза още лелята на убитата Александра. И добави, че в дома на Красимир и Ивилина били открити също още един телефон и три СИМ карти - две глобулски и една Мтелска. „Знам, че след като Севджанката изчезна, Ивито е ходила и на контролен преглед във Варна. А те нямаха никакви пари! И се питам, откъде е взела пари?!“, чуди се Мария.  По думите й тя говорила за изчезването на Александра с брата на Красимир – Емрах, който  започнал да й говори „несвързани неща“.

Лелята на Александра разкри, че исканият по телефона от бащата отпкуп е бил 3000 лева. "Мисля, че това е било обаче за отклоняване на вниманието", смята Мария. 

Източници на БЛИЦ сред разследващите потвърдиха, че във връзка с изясняването на тежкото умишлено престъпление са били задържани три лица. Четвъртият – Емрах, е бил освободен. Все още не са ясни ролите на всички, за които се подозира, че са съпричастни към отвличането и убийството на Александра. Но е въпрос на часове това да бъде установено и доказано, както и самият мотив за престъплението. Разследващите категорично отказват да разкрият подробности относно механизма на извършване на престъплението, но потвърдиха пред БЛИЦ, че тя е била удушена.

 Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20310309
Постинги: 18678
Коментари: 10030
Гласове: 71344
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930