Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2016 20:10 - Дългия и гавазите му попаднаха в капана на отряд „Кобра“ срещу крайно наглите шофьори
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 601 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Слави Трифонов е станал жертва на акцията на МВР срещу крайно наглите шофьори, разказват очевидци на препирнята между Дългия и специализираните полицейски сили от отряд „Кобра”, съобщи HotArena, цитирайки столичен седмичник. По думите на минувачи, гологлавият водещ от bTV е бил държан близо 2 часа заедно с гардовете си на булевард „България” в близост до търговския център „МОЛ България”. Екшънът със Слави се е състоял миналата сряда привечер.
Тогава полицейски патрул спрял джипа на Трифонов „Рейндж Ровър” и ескортиращия го джип „Тойота Ленд Крузър”. Ченгетата поискали документите на охранителите на Слави Трифонов, настоявайки, че за да има право на ескорт, шоуменът от Учиндол трябва да е сключил договор с охранителна фирма.

Проверката е установила, че Трифонов е спазил правилата относно охраната си, но полицаите са настояли да бъде свалено затъмненото фолио на стъклата на единия от джиповете, тъй като те не били фабрично произведени, а правени допълнително. Освен това ченгетата са проверявали в системата на МВР дали гардовете на Слави са криминално проявени. Както е известно, охранителни фирми нямат право да сключват договори с осъждани за престъпления по Наказателния кодекс. Именно проверката на гардовете е била причина Трифонов да прекара около 2 часа на шофьорската седалка на джипа си, без да има право да напуска района.

Слави опитал да сплаши антимафиотите, обявявайки, че ще позвъни на адвоката си. Дългия заподозрял, че проверката на возилата му се прави по заповед на властта заради пиперливите шеги, които си прави с държавниците в „Шоуто на Слави”, както и заради подписката за референдума.

Ченгетата обаче не се поддали на провокативното държание на Трифонов и мотивирали проверката си със заповедта на главния секретар на МВР Георги Костов да се проверяват всички автомобилни ескорти заради съмнения за системно нарушаване на Правилника за прилагане на закона за движение по пътищата.

В крайна сметка Трифонов и армията му от въоръжени охранители били пуснати да продължат по пътя си след обстоен преглед на возилата и досиетата на гардовете. През последните месеци десетки граждани алармират в социалните мрежи за агресивното придвижване на Слави и ескорта му из софийските улици. Дългия редовно затруднява движението в района на НДК, където е сградата на Би Ти Ви.

Особено агресивни са гавазите на Дългия, шофиращи ескортиращия джип „Тойота Ленд Круизър”. Охранителите неизменно се стремят да се движат плътно зад пилотния джип „Рейндж Ровър”, шофиран от Трифонов и засичат всеки, дръзнал да не им направи път./БЛИЦ



Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20305297
Постинги: 18678
Коментари: 10030
Гласове: 71344
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930