Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2016 19:10 - Тревожно и неясно е кой точно и как управлява САЩ.За Европа знаем,че никой не я управлява
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 869 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 14.03.2016 19:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Днес през нощта руския президент Владимир Путин ще проведе серия от телефонни разговори по въпроси на международната политика,съобщи прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков,без да даде по-подробна информация.
 Нова война в Европа, Източна Европа, Близкия изток,в Тихия океан, с Китай и конфликт на САЩ с Япония,прогнозира основателя на аналитичната група Sratfor и изживяващ се като говорител на някои сили от Вашингтон,Джордж Фридман.
 Наскоро истерия и страх обхвана Вашингтон от подобряване на отношенията между Япония и Русия.Дипломатически източници  разкриха,че японския премиер Шиндзо Абе е отхвърлил любезно иканията на Обама, да отмени посещението си в Русия,да не прави стъпки за подобряване на отношенията и да не подписва  мирен договор.
 Японския премиер Шиндзо Абе,каза че има пълно доверие в руския президент Владимир Путин по въпроса за уреждане на териториалните спорове между Русия и Япония в интервю в корпорацията NHK.
Тревожно е,че не е ясно кой точно и как управлява САЩ.
Джон Кери в началото на месеца по кюрдския въпрос в Сирия заявяви:„управлението на страната на базата на определен вид федерализъм“ ще помогне да се съхрани единна Сирия. САЩ и Русия официално приеха федерализацията като основа за следвоенното възстановяване на Сирия.
Седмица по-късно прессекретарят на Държавния департамент на САЩ, контраадмирал Джон Кърби заяви, че САЩ се противопоставят на предоставяне на автономия на сирийските кюрди, и още повече – на федерализацията на Сирия. Изявлението беше направено веднага след като  администрацията на Кобани провъзгласи „федерален кюрдски регион“ в северната част на Сирия (точно където е сферата на влияние на САЩ и тяхната коалиция), обявявайки го за път към помирението в Сирия.Поради противоречията на САЩ с техните близкоизточни съюзници – Турция, Израел и Саудитска Арабия, които се изостриха след като Белият дом започна да регулира сирийския конфликт заедно с Русия, не е изключено изявлението на Кърби да е отвличащ вниманието маньовър.

 САЩ по презумпция игнорират всяка териториална цялост-пример Сърбия, бомбардираха я и после създадоха и  признаха  Косово.
Провокираха отцепването на Южен Судан от Судан,на Еритрея от Етиопия и Източен Тимор от Индонезия.
Когато,обаче не им е изгодно, както е в случая с Крим, САЩ стават силни поддръжници на териториалната цялост.
Кой имаше интерес да се прекрати започналото сближаване на ЕС с Русия,особено ако Украйна са превърнеше в проводник на сближаване?
Тезата за защитата на правата на американските граждани в чужбина е използвана  в Гранада и Панама.
Доктрината Монро пък дава изключителното право за "защита" на американския контингент и  намеса в делата на други държави, ако това застрашава интересите на американците,като в Ирак и Афганистан, или " хуманитарна " помощ за населението,което "страда" под властта на "кървави" режими- като хуманитарните бомбардировки на Югославия и Либия.
 Вашингтон видя заплаха и в много по-силната, морално и идеологически  общност на исляма и измисли и създаде ислямистка заплаха и вкара във военни конфликти шиити и сунити.
Намери време да унищожава друг мощен враг - православните страни,като първо унищожи Югославия,смаза православна Гърция,съсипана от  кредити.
Събитията в Украйна са добре дошли за САЩ,за да дестабилизират окончателно стара и болна Европа.
 Опитът за преврат в България позатихна едва,когато доминираното от социалисти слабо правителство обеща да купи американски ядрен реактор, в нарушение на всякакви европейски норми.А по този въпрос ЕС не чува,не вижда и не налага санкции на България, както прави обикновено.


 Днес Сергей Лавров каза,че Москва ще се съгласи на всякакво държавно устройство на Сирии,каквото избере народа, сообщи РИА Новости.
 Лавров подчерта,че правата на  гражданите на републиката за самоопределение произлизат от международните споразумения,одобрени от Съвета за сигурност на ООН.
 Само сирийския народ ще реши съдбата на Сирия. Това означава, че всяка форма,  федерализация, децентрализация, унитарна държава, трябва да бъде предмет на съгласието на всички сирийци", каза Сергей Лавров.
Той отбеляза също, че в политическият диалог в Сирия трябва да се  вземат предвид мненията на всички страни и различни ултиматуми  по време на преговорите в Женева, няма да помогнат за постигането на общото споразумение.

 Допълнително масло в световния пожар наливат Ангела Меркел и Тайп Ердоган.
Германското правителство ще се придържа към съществуващата си политика спрямо мигрантите, заяви говорител на кабинета ден, след като крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" получи сериозна подкрепа на местните избори в три провинции в неделя, предаде "Ройтерс".Хаотичните и непоследователни действия на Меркел по миграционната криза и налудничавите сделки с турските ислямизатори и новоосманци доведоха до явното съсипване на ЕС и противопоставяне в самата Германия.
Ердоган с гражданската война срещу кюрдите е на път да разсипе Турция,след като до голяма степен личната  омраза на бившите семейни приятели Асад-Ердоган и техните съпруги разсипа Сирия.
 Турските власти прекратиха достъпа до Facebook и  Twitter,като в обществото се затвърждава убеждението, че властите в Анкара искат да се възползват от трагедията, за да отрежат и социалните мрежи, които са крепост на противниците на президента Реджеп Тайип Ердоган.
Освен до Фесбук и Twitter, е блокиран и достъпът до редица други сайтове. 
http://yphalachev.blogspot.bg/2016/03/blog-post_78.html



Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20125203
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031