Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2016 23:54 - В Европа ще се раздава земя на бежанците за да си строят собствени градове
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 709 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 08.03.2016 23:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

 Явно се задейства сценарият за смяната на етническия състав на Европа. Коренното население ще бъде заличено. Като се знае коя е най-бързо измиращата нация в ЕС, няма да чакаме дълго.

Берлинският аналитичен център European Democracy Lab предлага „да се дава земя на бежанците, които пристигат в Европа, с цел да им се осигури възможност да си построят своя втора родина.“ Тези идеи бяха озвучени от директора на Центъра Улрике Геро и австрийския писател Робърт Mенаси в тяхното есе за немскоезичната версия на списание Le Monde Diplomatique.

Според експертите, „Европа вместо да заделя пари за курсове за интеграция и за изучаване на езици, за изграждане на огради, за охрана на границите и за засилване на безопасността, трябва да помогне на мигрантите с финансова помощ и земя за строеж“ – тогава бежанците „ще се грижат сами за себе си ще започнат да започнат строителство на градове.“ Именно градове като Ню Дамаск или Ню Халеб са, според Геро и Mенасу, решение на интеграционния проблем.

Те смятат, че с течение на времето, „бежанците по естествено начин ще се смесят с жителите на старите градове.“ Бежанците, например, ще търсят работа в Берлин, а студентите – евтина квартира в Ню Дамаск. „След три поколения внуците на бежанците от първата вълна ще овладеят езика на новата си родина поради естествени причини“, – се посочва в проекта.

 

Като положителен пример се посочват селищата на германските заселници в Америка в XVIII век, които получават имена като Ню Хановер и Ню Хамбург. 
Също така в новопостроените градове на бежанците, трябва да имат възможност да построят свои собствени училища, театри, болници, радиостанции и вестници. „Сирийските лекари трябва незабавно да получат правото да работят като лекари, без да получават задължителен германски лиценз, а кюрдските учители – да сатват учители“, – уверени са Геро и Менаси.

Списание Focus обаче обръща внимание на редица проблеми, които могат да възникнат при реализацията на проекта: напълно е възможно, че сред учителите може да се скрият ислямистки проповедници. Критиците също така смятат, че има опасност от създаване на паралелно общество.

Ще припомним, че по-рано египетският милиардер Нагию Савирис предложи да засели стотици хиляди бежанци на необитаемите острови на Гърция и Италия, и дори се съгласи да финансира проекта с милиарди собствени пари.

Източник: budnaera



Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20288434
Постинги: 18677
Коментари: 10030
Гласове: 71343
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930