Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2016 23:31 - Прокурор Попов пожали хулиганите, заврели среден пръст в лицето на Апостола
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 642 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 19.02.2016 23:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В деня, когато цяла България сведе глава пред паметта на Апостола на свободата Васил Левски, стана ясно, че един бургаски районен прокурор – Йорданка Попова – е отказал да търси сметка на двамата пияни роми, които поругаха паметта му и се снимаха пред паметника му в Морската градина, заврели по един среден пръст в лицето на Дякона.

Гнусният кадър бе качен на 31 май миналата година във фейсбук-страницата на Организацията за закрила на българските граждани в Бургас. Патриотите бяха получили снимката на електронната си поща от подател, който и до ден-днешен остава неизвестен. В един от коментарите под нея някой бе посочил линк към фейсбук-профила на единия от двамата хулигани.

Скандалът обаче набра истинска скорост, след като снимката бе публикувана на следващия ден във Флагман.бг. Първо РУП веднага откри единия от двамата „герои“ – 22-годишния Емил Красимиров от Камено. За другия се знаеше само, че не е в страната. От Районна прокуратура-Бургас пък се самосезираха и бе оформена преписка.

Така на 3 юни Емил Красимиров влезе в съдебна зала 14 на Районен съд Бургас заедно със своя адвокат. Пред съдия Светлин Иванов Емил заяви, че бил изключително пиян и не помни да е правил подобни жестове. Даже не знаел кой е този Васил Левски и на какво отгоре някакви хора са решили да му издигат бюст-паметник в Морската градина. Не знаел името и на другия мъж от снимката, тъй като го познавал само по прякор – Чоко.

„Не му знам истинското име. Той не е в страната, не знам къде се намира. Помня, че бяхме в Морската градина, но това беше отдавна. Представа нямам кой ни е снимал, тъй като там имаше много хора. За първи път видях тази снимка преди няколко дни“, каза още пред съда 22-годишният Емил Красимиров, като поясни, че никога не е качвал подобен фотос в личния си профил във Фейсбук.

Другият участник в гнусната снимка – Исуф Тефиков, известен с прякора Чоко Лайфа, бе обявен за общодържавно издирване. Освен гаврата с Апостола, той си бе позволил да пише във Фейсбук цинични и оскърбителни думи към целия български народ.

„Българите се е*бат анално, но пак се правят на гявури, ядоха турски ху.ща 500 години, сега искат да ядат и цигански мор кар“, пише той.

Ако тези думи бяха написани от българин по адрес на ромите, поне хиляда „правозащитници“ щяха да скочат като ужилени и да сезират всички възможни инстанции по света и у нас, че се използва „език на омразата“, а горкият автор щеше да бъде влачен по прокуратури и съдилища до припадък. За наглия Исуф Тефиков, който си е публикувал и снимка как смърка дрога, няма никакви последствия.

Тук е важно да се уточни, че Бургаският районен съд образува наказателно дело срещу Емил Красимиров, но не за това, че е осквернил със средния си пръст паметта на Апостола, а дали е виновен за публикуването на снимката в социалните мрежи.

В хода на делото бързо се разбра това, което се знаеше и преди самото дело – че снимката е качена от Организацията за закрила на българските граждани, за да се изобличи тази гавра. Така обвинен, Емил Красимиров естествено бе обявен за невинен и пуснат да си ходи по живо, по здраво.

Оставаше обаче надеждата, че той и приятелят му ще бъдат съдени за самата гавра срещу Иконата на България – Васил Левски. Но на 16 февруари 2014 година бе попарена и тази надежда, тъй като според районния прокурор Йорданка Попова няма данни за престъпление и не следва да се образува досъдебно производство.

Да завреш среден пръст в лицето на Апостола за прокурор Попова не е брутална демонстрация против установения обществен ред и затова двамата герои от печалния фотос не трябва да понесат никакво наказание.

Отказът все пак може да се обжалва пред Бургаската окръжна прокуратура.

http://bulpress.info/2016/02/prokuror-popov-pozhali-huliganite-zavreli-sreden-prast-v-litseto-na-apostola/




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20132525
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031