Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2016 14:54 - ЗАПОЧНА СЕ! Чеченците са в Сирия, дните на Ислямска държава са преброени…
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 650 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 10.02.2016 14:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Руската държавна телевизия „Россия 1“ излъчи в неделната вечер репортаж, в който твърди, че чеченци, обучени за специални операции, действат в Сирия на територии, контролирани от „Ислямска държава“ и насочват ударите на бойната авиация.

Засега няма коментар нито от Кремъл, нито от министерството на отбраната на разказа на чеченския президент Рамзан Кадиров, че руски граждани участват и загиват в подобни операции.

Репортажът бе фактически реклама за филма на Александър Рогаткин, който ще бъде излъчен в сряда късно вечерта в програмата „Специален кореспондент“. Откъсът бе показан в предаването „Новините от седмицата“ на Дмитрий Кисельов, определян като може би най-известният рупор на телевизионната пропаганда на Кремъл.

„Настъпи време да разкажем за тези, които осигуряват успехите на руската авrация на земята с цената на собствения си живот“, казва Рогаткин. Той показва тренировъчен лагер за спецчасти в Чечения, но не и кадри или факти за присъствието им в Сирия.
В значителна част от излъчения откъс говори Кадиров, твърдящ, че още преди появата на „Ислямска държава“ имал информация за тренировъчни лагери за уахабити, в които „инструкторите бяха от натовски държави“.

Лидерът се хвали, че в тези лагери били внедрени агенти от спецслужбите на Чеченската република, за което „в Русия още не знаеха“. „Специално изпратих там своите хора, за да проверят доколко това е истина и нашите момчета преминаваха обучение в натовските бази“, благодарение на което била изградена обширна разузнавателна мрежа „непосредствено в самата ИДИЛ“.
Това са най-добрите бойци на републиката, продължава Рогаткин, които събират информация за структурата и числеността на терористите, определят цели за бомбардировките и фиксират резултатите от тях.

В действителност Русия непрекъснато е обвинявана, че огромната част от ударите на авиацията ѝ изобщо не са по ислямистите, а са в Западна Сирия по групировки, опозиционни на президента Башар ал Асад.
Официалната позиция на Москва от самото начало е, че в Сирия няма и няма да започва сухопътна операция и ако има някакви руски граждани там, то властите нямат никакво отношение към тях.

Никакви конкретни имена няма да назоваваме, всичко е засекретено, както и 99% от информацията за сирийската операция на Русия, се казва още в телевизионния репортаж.

Кадиров, който също позира и стреля с автомат, на няколко пъти изтъква, че това не е чеченски спецназ, а руски поделения.

Преди два месеца чеченският лидер каза по повод екзекуцията в Сирия на руския гражданин Магомед Хасиев от бойци на „Ислямска държава“, че „никога не сме крили, че в Сирия ефективно действат групи, изпълняващи задачи за неутрализирането на бандитите, представляващи реална заплаха за Русия и отправящи заплахи“. Хасиев обаче не бил от тези групи.

През последните седмици Кадиров е в агресивна патриотична кампания срещу опозиционни лидери и призовава във филма всички те да бъдат натикани в затворите и изритани от страната. Макар да се радва на силна подкрепа от Кремъл, той е в деликатна ситуация, тъй като по закон му остават два месеца до края на мандата. На 5 април се навършват 5 години от встъпването му в длъжност след избирането му от парламента в Грозни. За новия мандат държавния глава на кавказката република трябва да се избира с пряко гласуване от всички избиратели на кандидати, издигнати от партиите в Чечения. До встъпването в длъжност на нов президент трябва да управлява временно назначен човек на Владимир Путин.

Политологът Михаил Виноградов коментира пред в.“Ведомости“, че Кадиров е активирал всичките си канали, за да бъде назначен за временно изпълняващ след 5 април и с получената по този начин допълнителна легитимност да се кандидатира с по-висок статут от всички останали ръководители на кавказките републики.

http://sekirabg.com/започна-се-чеченците-са-в-сирия-дните/




Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
1. jupel - Има нещо гнило в тези действия срещу ИД
11.02.2016 20:48
и то от страна на всички държави по света?
От какво се страхуват,иначе да са ги опраскали досега?
Може би да се не разрасне трета световна война, но тя е неизбежна и така!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20131386
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031