Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2016 16:32 - Европейски съд: от март 2016 г. кръщаването на бебетата е престъпление
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1973 Коментари: 5 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image 

Ето и мотивите за скандалното решение:

"Кръщението на деца нарушава член 16 от Европейската конвенция във връзка с член 22: кърмачетата, в действителност, все още не са в състояние да разбират и да упражняват свободната си воля, и всъщност са в позиция да приемат дадена вяра, без да са наясно с това. Кръщението е акт, който трябва да бъде избран съзнателно и не може да бъде наложено отгоре от религиозна организация (в случая християнството), особено в момент като този, когато Европа се е озовала в същински възел от раси, култури и религии. Практиката на това тайнство е в противоречие с най-добрите интереси на детето, в съответствие с чл. 3 от Конвенцията за правата на детето, ратифицирана на 25-ти май 1992. Това  право гарантира личната свобода. 

Думите на Съда по правата на човека са много ясни и вече предизвикаха разгорещени спорове. Репортерът на "Таймс" Андрю МакФарел говори за мъдър избор: "Съдиите в Страсбург винаги са играли ключова роля за свободна, демократична и светска Европа. Днес е голям ден. Кръщелният обред вече няма да се налага на същества в несъзнание. Така всеки в зряла възраст може да се самоопредели и да избере религията или вярата, която харесва най-много".

Има аргументи и в обратната посока. Радиоводещият Майкъл Уол говори за края на Запада: "Вече посягат и на християнството. Силното лоби в Европа, което не взема под внимание особеностите на нациите трябва да бъде спряно решително, преди да е станало твърде късно". Все още няма изявление от Ватикана, но в неделя се очаква пресконференция, на която ще бъде коментирана мярката.

 

Източник: http://www.ilgiomale.it/wordpress/corte-europea-da-marzo-2016-battezzare-i-neonati-e-reato/




Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
1. reader - !Сатаната броди из #Европа...
23.01.2016 17:19
Седемте смъртни гряха, днес се наричат "европейски ценности", покръстването на децата е престъпление, папата целува ръката на Рокфелер, слагат чипове на хората... Иде шибан апокалипсис!
цитирай
2. shtaparov - Реципрочен отговор
23.01.2016 17:35
Това,ако е вярно ще повлече след себе си обрязването- то също е престъпление понеже децата все още не са в състояние да разбират и да упражняват свободната си воля,и всъщност са в позиция да приемат дадена вяра,без да са наясно с това. Обрязването е "акт,който трябва да бъде избран съзнателно и не може да бъде наложено отгоре от религиозна организация (в случая юдаизма или исляма),особено в момент като този,когато Европа се е озовала в същински възел от раси,култури и религии. Практиката на това тайнство е в противоречие с най-добрите интереси на детето,в съответствие с чл. 3 от Конвенцията за правата на детето,ратифицирана на 25-ти май 1992. Това право гарантира личната свобода."
цитирай
3. sekirata - ТОВА Е БЕЗУМИЕ
23.01.2016 17:42
ама някои се имат вече и за самата Дева и Исус?!
О,Господи,тук ще става нещо на тази грешна Земя!!!
цитирай
4. sekirata - То никой не пита малкото дете коя да му дадат за майка
23.01.2016 17:55
То никой не пита малкото дете коя да му дадат за майка
та чак пък кръщене!
Има такива случаи-бебето просто не може да се защити,но виж ти за защита точно от кръщавката ми говорят пак тези ДУШЕУБИЙЦИ. Нямам думи.Лили Иванова да ме извини за песента си-"Не всичко е пари, приятелю" Бих я изпяла на мелодия и в размер на траурен марш -"Всичко е пари,приятелю" Ако не малко то много пари, ако не много то още по по по пари до безкрайност!
цитирай
5. sourteardrop - По повод "новината" за криминализирането на кръщението - не се притеснявайте, това е измислица!
24.01.2016 12:20
Дяволът от край време си е измамник и човекоубиец. Ще им се на дяволите некръстените деца да не получат Божията благодат от Светия Дух и да не могат да влязат в Царството Небесно и да останат разделени вовеки от кръстените си родители и близки. Хора не се заблуждавайте - Бог поруган не бива! Портите адови няма да надделеят на Църквата Христова! Бог с нами! Амин!

По повод излязлата новина на сайта "Гласове" ето какво написа Явор Дачков: "Изтрих новината за криминализирането на кръщението. Оказа се италианска измислица от 2014г., но един сайт я бе пуснал с днешна дата. Играх си един час да превеждам с гугъл, защото не съм прекомерно умен. Но..... съмнението остава, както се казваше в стария еврейски виц: Извинявам се на всички!''
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20127563
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031