Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2016 13:41 - Мариян Иванов, реанимирал Тодор: Клиент на такси направи опит да скрие бокса
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 721 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Мариян Иванов, за когото "24 часа" писа по-рано, е един от свидетелите на трагедията, покосила Враца, а и цяла България - смъртта на 18-годишния Тодор. Мариян дори се е опитал да реанимира момчето, докато линейката дойде. 

Мариян разказва пред zovnews, че първоначално е помислил, че е блъснат човек, затова се е и обадил на 112. "Директно се обаждам на 112, какъвто и да е инцидентът, колкото и леко да е ударен някой, винаги е хубаво да дойде линейка". 

Мариян отива, за да види какво се е случило и каква е тази суматоха, твърди, че това, което е видял е "трима се хванали на хорце - хванали са се ръка за ръка, след което разбирам, че двамата са братя - Десислав и Иван. Тодор е в средата - третото лице." Мариян разказва, че според него е имало спор и когато е пристигнал, скандалът продължавал. В скандала се намесил и четвърто лице, клиент на таксито. Първите думи на четвъртия били: "Пуснете го, бе!Вие знаете ли кой е той?"

Когато ги погледнах - единият бе с подуто око, другият - с разбита уста. Тези двамата държаха трети, който държи бокс в ръката си", продължава разказа си Мариян. Той е отказал линейката от второто позвънянване на 112 - "Отказах линейка на 112, тъй като на момчето в средата му беше забавно".  Това, което е чул от Тодор е: Айде да идва тази полиция да види какво ми направихте колата и да видим кой е виновен". 

Мариян разказва, че клиентът на таксито е направили опит да скрие бокса, който държал Тодор. "Той, както си въртеше бокса, в единия пръст на показалеца на дясната ръка, държа да го подчертая, така се завъртя буквално обратно към мен, ръката му в джоба и "Какъв бокс" - ръцете му празни", твърди планинският спасител. След като е взел бокса клиентът се е върнал в таксито и Мариян е отишъл да се разправя с него, за да не се изгуби едно от веществените доказателства. 

Мариян твърди, че в този момент майката на Тодор е пристигнала, като той не е знаел, че има роднинска връзка с 18-годишния младеж. Това, което тя крещяла е "Виж ги бе, виж какво си ги направил. Не ти ли писна само да създаваш проблеми." Мариян е решил, че това е съпругата на един от братята. Тодор се защитил с повреденото огледало и след тези негови думи той се свлякъл на земята. 

В този момент жената казала никой да не го пипа, защото си имал здравословни проблеми. Мариян решил, че Тодор е епилептик - на тях сами им се възстановяват жизнените функции. Но в този момент тя започнала да крещи някой да помогне на Тодор, умирал. Правил "2-3-4 гърча", опитал се да се изправи. В един момент се отпуснал. 

"Не му улавях сърдечната дейност, пулс, артериално налягане на ръцете и врата. Никъде аз не открих пулс. Може друг да го улови, но и докторът като дойде, и той не го улавяше на ръката. (...) Дойде Десислав и започна да бърка в устата му като викаше "Глътнал си е езика, да го извадя ли"

По рано разказ на Мариян Иванов се появи във Фейсбук. Той отговаря на свои приятели, които са го разпознали по снимките в медиите като човека, реанимирал 18-годишния Тодор.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5245316



Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20208209
Постинги: 18672
Коментари: 10029
Гласове: 71321
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930