Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2016 00:36 - Аз не съм Тодор, прокуратурата е пристрастна – другата гледна точка
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 952 Коментари: 5 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Публикуваме без редакция едно различно мнение, но поради съобръжения за сигурност запазваме анонимността на автора

Общественото мнение, или както там се нарича простотията на паплачта, взе превес и прокуратурата промени квалификацията на деянието на двамата братя от „убийство по непредпазливост“ в „умишлено убийство“. Излизат статии с едни гръмки заглавия „предумишлено убийство“. Така е когато драскачите не са чели наказателно право и не знаят що е предумисъл. А предумисълът, драги , значи, че братята трябва да са мислили убийството ПРЕдварително, да са се подготвяли, избирали дата и час, оръжия, място, начин и пр. Съвсем различно е от умисъла, който може да възникне и в последния момент. Ама, иди обяснявай на буля Ганка що е анимус и корпус и спепените и формите на вината.

Та, умисъл съвсем не е имало, нито в началото, нито възникнал в един по-късен момент, а се е случило следното: Врачанският Бруслий си е карал и е надул клаксона на двамата братя, които пресичали на нерегламентирано за това място, тоест нямало пешеходна пътека ( всъщност май е имало ). Ужас, ганьовците много възмутени, макар, че 99 % от тях правят точно така. Братята се били „размотавали“ и той се вбесил. Е, да са се размотавали…колко да са се размотвали…5 секунди,10 секунди, 20…колко „размотаване“ се иска да преминеш пред една кола? Та, братята напсували Бруслий и той вместо да ги напсува в отговор като всички нормални хора, СПРЯЛ колата, извадил бокса и отишъл да си защитава опетнената чест. Вербалният сблъсък прераснал във физически и тук е много важно да се уточни точния момент- в движение ли ги е метнал, по-късно ли, как… Успял да ги фрасне няколко пъти, след което и те го фраснали, отнели му бокса и го ошамарили. Били си тръгнали вече когато той се свлякъл и умрял, вероятно инфаркт предизвикан от силното вълнение. Ако питате мене, тука имаме чисто убийство по непредпазливост при превишаване на пределите на неизбежната отбрана от страна на братята и тук има огромно значение КОЙ е нанесъл първия удар, а мене много ме съмнява, че това е точно Бруслий с неговия бокс. Та, шампионът по таекуондо, уверен в силите си, почнал да раздава тупаници с бокса, а тези нахалници братята, вместо послушно да ги приемат, имали наглостта да се защитят. А спирането по своя воля и слагането на бокс говори за намерението на Бруслий да го използва. Иначе, за какво ще го слага, за красота ли? Нападение още няма, а можеше и бой да няма ако героят не беше свръхреагирал на една псувня.А който отива да се бие, особено с мъже по големи на ръст и килограми, трябва да е наясно, че може да бъде набит. Хубаво,че е попаднал на двама, а не на някой по-слаб , защото сега щяхме да ядем жито за него, а не за Бруслий, както стана с дядото в Сарафово. И я си представете, всеки напсуван шофьор да тръгне да слиза от колата въоръжен за да млати псуващите с бухалка или с бокс, не дай Боже нож. Я си представете всяка вербална агресия на пътя или другаде да прераства в бой. Ми, нацията и два дена няма да откара, както е насъбрала тонове патологична злоба.

Иначе, приятелката му първо твърдеше, че нямал бокс, а братята го млатели с бокс, после пък се оказа, че всъщност е имал бокс но не е намерен, което говори за укриване на улики. Уж братята му го били отнели, а после се оказа, че до края на боя си е бил на ръката му и сам го е пуснал. Изобщо- бой на негри в тъмна нощ.
Жалко, че баце Бойко го е страх от тълпата и тоя процес ще мине под натиска на озлобената и невежа сган и ще възтържествува несправедливостта. Властта не бива да бъде давана на тълпата, защото историята учи, че тълпата никога не е била носител на ценности. Тълпата има нужда да материализира в нещо насъбраната злоба и не я вълнуват правните дефиниции и справедливостта, тя жадува възмездие, някой върху който да излее злобата си. Тя е подчинена на низши инстинкти, първични емоции и целият и т.нар. морал не е нищо друго освен сублимиране на мрачни и унищожителни пориви под формата на приемливи за колективния свръх-Аз правила за поведение.

Тя няма да ти каже: Аз жадувам кръв, аз жадувам отмъщение и злост, а ще ти каже, че жадува справедливост. Нищо подобно, справедливостта изисква вникване в детайли и обективна преценка на нещата без никакви морални предразсъдъци и мераци за отмъщение.

Туй имах да кажа аз – инакомислещата. Няма да дискутирам темата , за мен картинката е повече от ясна и жертвите са три . Благодаря зя вниманието!

http://bultimes.com/az-ne-sam-todor-prokuraturata-e-pristrastna-drugata-gledna-tochka/




Гласувай:
8



Спечели и ти от своя блог!
1. apostapostoloff - Точно така стоят нещата!
17.01.2016 06:33
Но медиите, в разрез с всички правни и морални норми, дават дума на оскотялата тълпа.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20238552
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71324
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930