Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2016 17:08 - Зловещо! 28 наранявания открили патоанатомите по тялото на Тодор
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 377 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 14.01.2016 17:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 18-годишният Тодор има 28 охлузвания по тялото и главата, установили са патоанатомите. Доказано е, че младежът е носил бокс със себе си, приятелката му е потвърдила това пред съдия. Част от нараняванията по ръцете му сочат, че е бил с бокс в дясната ръка. От свидетелите се знае, че след нападението той е пуснал бокса на земята и друго момче - негов приятел, го е взел, прибрал го е в джоба си и след това го изхвърлил на 15-20 метра от мястото на инцидента. Въпреки огледите обаче предметът не е намерен.
Същевременно стана ясно, че са повдигнати нови обвинения срещу двамата братя, пребили Тодор от Враца. 18-годишното момче почина по-късно в болницата. Първоначално двамата братя бяха обвинени за причиняване на средна телесна повреда и смърт по непредпазливост, но днес обвинението е изменено в обвинение за умишлено убийство по хулигански подбуди в съучастничество. Това съобщи говорителят на главния прокурор и прокурор от ВКП Румяна Арнаудова. 

Седем прокурори от Върховна касационна прокуратура, изпратени по-рано днес от Сотир Цацаров във Враца, се запознават с делото и към момента ситуацията е коренно различна, като според Арнаудова е възможно обвинението отново да претърпи промени, съобщава БГНЕС. В момента към балканския град пътувамобилна криминалистична лаборатория от София с трима съдебни медици, кардиопатолог и д-р Цветелин Гатев, ръководител на съдебните медици, които ще направят допълнителна аутопсия на трупа на момчето и ще отговорят на основните въпроси, касаещи нараняванията по тялото и главата на момчето и причината за смъртта му.

Нападателите на Тодор са го били с юмруци и с ритници

Все още няма изготвен протокол от аутопсията на момчето, също така няма и официално становище за причината за смъртта, има само едно описание на травматичните наранявания, от което се вижда, че момчето има 28 охлузвания. Прокуратурата ще изземе цялата документация за здравето на момчето от личния му лекар, за да се види имало ли е той хронични заболявания. Двамата нападатели са неосъждани. Установено е, че не са се познавали с Тодор Йорданов. Убийството е извършено по хулигански подбуди. Арнаудова съобщи, че няма наличие за употреба на алкохол и наркотици у лицата. Тъй като двамата братя има опасност да се укрият се очаква утре съдът да им наложи мярка "задържане под стража". По делото има 15 свидетели. 

Тази вечер във Враца ще има нов протест от съучениците на момчето

Акцията е планирана като шествие по централните улици на града. Планира се шествието да премине през мястото, където стана инцидента и да завърши на централния площад в града. Така съучениците на момчето искат да се противопоставят на агресията. Снощи стотици врачани излязоха на протест пред полицията във Враца. Освен във Враца, тази вече два протеста са организирани и в София. Недоволството на хората ескалира в социалните мрежи и в 18,30 часа, и в 19,30 часа първо пред Народното събрание, а после пред сградата на Съдебната палата граждани ще излязат, за да изразят недоволството си и да бъдат солидарни с приятелите на Тодор от Враца. 

Протестът в 18,30 пред сградата на парламента е обявен под мотото „България е Враца”. Призивът е: Носете камъни да направим ГРАМАДА в памет на Тодор и всички жертви на липсата на правосъдие и държавност. Час по-късно софиянци се събират пред Съдебната палата, за да заявят, че не са съгласни с повдигнатите от прокуратурата обвинения за смърт по непредпазливост, при нанасяне на лека телесна повреда.

„Какво леко и каква непредпазливост има в това да пребиеш дете до смърт?! Отсега ви казвам, че тези ще получат някакви минимални присъди, освен ако не се вдигнем на масови протести...”, гласи съобщение на потребител, заявил участие в протеста довечера. В мрежата се разпространява и петиция озаглавена - Искаме доживотни присъди за убийците на осемнадесетгодишния Тодор. Петицията вече е подписана от над 13 хиляди души. Стотици са хората във Фейсбук, които сложиха снимката на Тодор на профила си и написала "Аз съм Тодор". Потребителите масово призовават всички онези, които са оцветили снимките си с цветовете на френското знаме, когато на 13 ноември 2015 година терористи окървавиха Париж и онези, които написаха "Je suis Charlie" след атентата срещу "Шарли Ебдо", сега на направят същото за 18-годишното момче. /БЛИЦ



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20228685
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71324
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930