Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2015 17:33 - Тръмп иска лагери за мюсюлманите по примера на Рузвелт
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 279 Коментари: 0 Гласове:
1



 image

Белият дом заяви, че с изказването си за мюсюлманите Доналд Тръмп се дисквалифицира за президентския пост, предаде агенция Ройтерс. Републиканските претенденти за президентската кандидатура трябва веднага да заявят, че не подкрепят Тръмп за президент.
Кампанията на Тръмп от месеци „е с качеството на исторически боклук”, заяви говорителят на Белия дом Джош Ърнест.
„Изявленията му са обидни и отровни”, добави той.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери каза днес, че изявления като тези на републиканския претендент за Белия дом Доналд Тръмп, който смята, че на мюсюлманите трябва да се забрани достъп до САЩ, не са конструктивни в борбата с джихадистката „Даеш”.

„Пътувайки по света, аз съм наясно, че и нашите приятели, и нашите противници гледат и слушат какво се говори в Съединените щати.
Изявления като тези, които току що чухме, не са конструктивни, и аз се изразявам дипломатично”, каза Кери в Париж, където участва в конференцията за климата.

Американският министър на вътрешната сигурност Джей Джонсън каза, че идеята на Тръмп е не само обидна, но ще навреди на сигурността на САЩ, като подкопае усилията за добри отношения с мюсюлманската общност. 

„Това е безотговорно и в разрез с нашите усилия да пазим националната сигурност”, каза Джонсън в интервю за Ем Ес Ен Би Си.
Самият Доналд Тръмп защити изказването си, сравнявайки плана си със задържането на японски американци по време на Втората световна война, информира Ройтерс.

Американски политически лидери и от двете партии, премиерите на Франция и Великобритания, ООН, както и мюсюлманските жители на азиатски страни осъдиха коментарите на кандидата за президент на САЩ.

Магнатът на недвижими имоти обаче смята, че идеите му са не по-лоши тези на бившия президент Франклин Рузвелт, който постановява задържането на повече от 110 хил. души в американски правителствени лагери, след като японците бомбардират Пърл Харбър на 7 декември 1941 г.

„Това, което аз правя не се различава по нищо от това, което е направил Франклин Рузвелт. Има хора, които искат да взривяват нашите сгради, нашите градове. Трябва да разберем какво се случва”, заяви Тръмп в телевизионно предаване.

http://www.blitz.bg/news/article/379771?utm_medium=Facebook&utm_campaign=blitz&utm_source=blitz



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20203757
Постинги: 18669
Коментари: 10029
Гласове: 71320
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930