Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2015 17:28 - От Плевен стартира подписка за отстраняването на Плевнелиев
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 717 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Днес от Плевен стартира подписка за отстраняването на президента Росен Плевнелиев, съобщи Канал 3. Тя е подкрепена от политици, общественици, блогъри и хора, които не приемат поведението на президента.

„За четири години, откакто Плевнелиев е президент, стигнахме дотам да каним Италия да охранява въздушното ни пространство“, заяви зам.-председателят на АБВ Румен Петков. Той подчерта, че в досегашния си мандат президентът е показал, че няма никакво отношение към разузнавателната и контраразузнавателната дейност, които са ключови за сигурността на държавата.

Петков подчерта, че нито веднъж през годините откакто е държавен глава, Плевнелиев нито веднъж не е заел позиция по тези въпроси при обсъждането на бюджетите, свързани със сигурността на държавата.

Днес в Плевен с кръгла маса започна интернет гражданската инициатива „Българският президент”. Тя се състоя в конферентната зала на хотел „Ростов”. Организатори са предимно млади българи с различни професии, но с активна гражданска позиция, които изразиха възмущението си от действия и изказвания на Росен Плевнелиев. Николай Славчев представи инициативата, която е намерила подкрепа и сред редица политици в страната, сред които зам.-председателят на АБВ Румен Петков, съобщи сайтът „Плевен за Плевен“.

Нашата инициатива започна в интернет, сред група приятели, които се познаваме от доста време и сме работели и преди това задно. Това, което ни обединява, е желанието да останем в България и да се развиваме тук“,коментира Николай Славчев, един от организаторите.

„Гледната ни точка за Росен Плевнелиев като Президент на Република България в един момент ескалира след всички неща, които той сътвори като държавен глава. Затова започнахме и да си говорим по тези проблеми. Идеята ни е с общи усилия да обясним на действащия Президент какво представлява за нас президентската институция, как виждаме ние нейната роля и какво очакваме като български граждани от човека, който представлява все пак нацията ни пред света“, каза още Николай Славчев. Той добави, че се надява благодарение на инициативата, която започва днес от Плевен, Росен Плевнелиев да освободи предсрочно поста, „за да видим, че в българската политика има и морал“.

Организаторите на кръглата маса подчертаха, че тяхната основна цел не е само да покажат и припомнят на българските граждани изказвания и действия, които те нарекоха гафове, на настоящия Президент, а по-скоро да се дебатира около това какви качества трябва да притежава един държавен глава, какъв искаме да бъде той и т.н. И този дебат да се състои сега, а не следващата година през септември, когато ще сме в разгара на предизборната президентска кампания.

От гражданската инициатива заявиха, че следващата такава среща ще бъде в София. Докато вървят дебатите, участниците в тях ще изпращат писма до Президента Росен Плевнелиев, в които да му показват какъв е той през техните очи.

Източник: Епицентър.бг




Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
1. apostapostoloff - Проверявайте тия, дето подписват,
08.12.2015 17:52
дали са триперливи, защото, ако са, подписката няма да има особена стойност. Повечето плевенчани, както се знае, са триперливи.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20131986
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031