2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. varg1
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. deathmetalverses
14. samvoin
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. manoelia
7. samvoin
8. bateico
9. mimogarcia
10. getmans1
Въпреки, че според изследването, „намаляването на глобалното потребление на месо ще бъде от решаващо значение за запазване на глобалното затопляне под „опасното ниво“ от два градуса по Целзий,“ само 21 от 120 страни, участващи в преговорите на високо равнище в Париж включват консумацията на месо в своите цели за справяне с климата. В действителност, в световен мащаб консумацията на месо вероятно ще нарасне със 75 процента до 2050 г., се казва в доклада.
Проблемът произтича от липсата на информираност на обществото за връзката между храненето и изменението на климата. Това ни е довело до „цикъл на инерция.
Сред разнообразния списък с препоръки, включително повишаване на обществената осведоменост и въвеждане на международни насоки за здравословна и устойчива диета, изпъква едно интересно решение. В доклада се препоръчва повишаване на относителната цена на месото чрез данъчно облагане или премахване на субсидиите за месо и за изхранване на животните производителите, заедно със същевременно намаляване на цената на устойчивите алтернативи.
източник: GreenTech.bg