Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2015 14:13 - Видео: Убиецът на руските пилоти e турски гражданин
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 551 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Алпаслан Селик е роден в централна Турция - вилает Елязъг и публикува снимки на Алпаслан Тюркеш - създател на турската националистическа групировка

Командирът на тюркменския отряд Алпаслан Селик, който вчера се похвали, че е убил двамата руски пилоти от самолета Су-24, е турски гражданин и член на групировката "Сивите вълци", показа проверка на Nbox.bg.

Припомняме, че в свое изявление пред журналисти, Селик обяви, че е стрелял по руските пилоти по време на тяхното приземяване с парашут и ги е убил. "Те бяха застреляни във въздуха, докато се спускаха с парашути", обяви Селик.

Пред световните агенции Селик се представи като сирийски тюркмен, опериращ в северозападната част на страната. Малцинството на туркменските сирийци, което живее в северната част на страната, е част от опонентите на режима на Башар Асад, който от своя страна е подкрепян от Русия.

Турски източници обаче съобщават, че Селик всъщност не е тюркмен, а турски гражданин, родом от вилаета Елязъг, намиращ се в централната част на страната. Информацията се потвърждава от новина на агенция dha.com, която още през юли 2014 г. публикува материал, в който описва как Алпаслан Селик е напуснал родното си място, за да воюва в Ирак и Сирия.

Принадлежността на Селик към турската групировка "Сивите вълци" се потвърждава от снимки, публикувани в социалната мрежа twitter. На тях се вижда как Алпаслан, заедно с други бойци, отправя традиционния за "Сивите вълци" поздрав, както и публикува снимки на създателя и известен командир на групировката Алпаслан Тюркеш.

“Сивите вълци" са младежка организация на крайно дясната и нацистка националистическа „Партия на националното движение“. Групировката е създадена през 1961 г. от Алпаслан Тюркеш и е основната й цел е създаване на " единна Нация от Балканите, през Централна Азия до Китай. Тя трябва да включва всички тюркски народи, като интересното е че тук включват и българите". "Сивите вълци" са отговорно за няколко атентата от създаването си, като най-известният случай е участието им в опита за покушение срещу папа Йоан Павел II. Главата на римокатолическата църква тогава бе нападнат от Мехмед Али Агджа, член на "Сивите вълци".

http://front.bg/world/oshte/video-ubiecyt-na-ruskite-piloti-e-turski-grajdanin




Гласувай:
7



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20187906
Постинги: 18666
Коментари: 10028
Гласове: 71317
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930