Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2015 23:09 - Полицай, хванат в нарушение: „През оная работа ми е!“
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 676 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Подлеза на СУ, малко преди 9 вечерта. Протестът на полицаите току що е приключил официално. Малка групичка униформени – петима на брой, влизат в метрото, за да се приберат по домовете си. Вървя зад тях. Те стигат до устройствата за таксуване и четирима преминават със служебните си карти. Петият, на видима възраст между 30-40 години, се отдели и мина вляво, където прескочи оградата пред очите на всички граждани. Не, не просто я прескочи, той премина тържествено през нея с идиотска физиономия, сякаш е геройство да нарушиш правилата и да влезеш безплатно в градския транспорт. Колегите му отговориха със същите тъпи усмивки. „Евала“! Смях. Не се вълнуват, че в метрото има камери. Мъжете продължават по ескалатора, без дори да се интересуват от реакциите на хората зад тях. Баби цъкат звучно, дядовци се възмущават, младежи се смеят на простотията.

      Опитах се да снимам „полицаите за пример“, но не успях. Слязох на станцията и отново се опитах да снимам нарушителя, но колегите му ме забелязаха. В този момент пристигна метрото и полицаите се качиха, последвах ги в същия вагон и застанах срещу тях.

     „Знаеш ли, че е забранено да ни снимаш?!“, казва ми най-нагло онзи, прескочил оградата. Сочи към значката си.  „Не е забранено, щом извършваш нарушение“, заявявам. Колегите му се засмяха - опитаха се да го защитят, че имал карта. Аз обаче казах, че знам какво съм видяла, а именно как човек, който трябва да отговаря за спазването на правилата, сам ги нарушава. Полицаят Х не се смути, дори напротив – дойде при мен и ме погледна лошо.„Изтрий снимката!“, заповяда ми и се надвеси над мен. „Няма да я изтрия“, отговарям, без той да подозира, че блъфирам. Все пак снимка няма. „Изтрий снимката, казах! Това не е твоя работа!" Пътниците ни гледат любопитно. Отказах повторно.

„За какво протестирахте?“ Той мълчи. „За какво беше протестът, господин полицай, за да можете да се възползвате още повече от привилегиите си ли?“, питам отново.

-„Няма да ти кажа за какво протестираме, нали много знаеш… Изтрий снимката!“, сопва се човекът, чиято заплата плащаме аз и вие.

Мълчание.

-„Всъщност, знаеш ли през къде ми е за тия снимки?“ Пита ме ехидно.

„През къде ти е?“ Правя се на тъпа.

Той погледна към члена между краката си и групичката полицаи се разхилиха олигофренски.

-„Не, моля те, кажи ми, през къде ти е?!“, продължавам аз.

-„През оная работа ми е!“

Изведнъж понятието „орган на реда“ придоби съвсем ново значение...

В този момент метрото стигна до станция „Васил Левски“ и хванатият в крачка даде знак на останалите да напуснат вагона. „Слизаме!“, провикна се. Успях само да заснема гърбовете на хората, за които се предполага, че трябва да се грижат за безопасността ми.

И тези хора протестират. Те, наглите, облагодетелстваните, но вечно недоволните, искат още. За да могат да се чувстват още по-недосегаеми. 

Каролина Касабова


image

http://front.bg/bulgaria/society/policaj-hvanat-v-narushenie-prez-onaja-rabota-mi-e



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. podvodni - Има едно правило което не е наруш...
03.11.2015 23:23
Има едно правило което не е нарушавано от времето на социализма - Който на става за нищо става шофьор или милиционер (полицай).
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20123715
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031