Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2015 09:33 - В епицентъра на мелето: Биячът на Сидеров избухнал внезапно, Бъчварова била на половин метър
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 759 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Студенти от НАТФИЗ, присъствали на вчерашното нахлуване на лидера на „Атака” Волен Сидеров в академията, разказаха пред Нова телевизия какво се е случило. По думите им, в една от аудиториите нахлули около 15-20 човека.
Един от младежите разказа, че Сидеров и компания търсели някакъв човек и показвали негови снимки. Студентите се заключили в аудиторията, но решили да отворят, защото вътре имали техни колеги. Тогава хората на Сидеров напънали вратата и почти изкъртили бравата. Вътре те продължавали да търсят човека обвинявали студентите, че лъжат, че не го познават. „Аз бях затиснат до пианото”, оплака се младежът.


image

image

Преподавателят, който водел курса, се изплашил за безопасността на студентите. „Ние си бяхме в друг свят, рецитирахме си любовна лирика”, разказва той. След като агресивната група нахълтала, той се обадил на ректора и на полицията.

Други бъдещи артисти определиха поведението на народния представител като недопустимо. „Неговата цел е да ни провокира ние да направим нещо. Знаехме, че нямаше да бъдем наранени, но все пак бяхме уплашени”, каза една студентка. Подобно е и мнението на ректора проф. Любомир Халачев.

Оказа се, че вътрешният министър Румяна Бъчварова е била в непосредствена близост до мястото пред академията, където мъж с черни дрехи удари с юмрук в лицето Сидеров. „Аз бях на мястото и мога да кажа, че той просто избухна и нанесе ударите, а нашите служители предпазваха г-н Сидеров и успяха да го предпазят, защото имаше много хора, които искаха да направят същото”, каза тя. По думите й, тя била на половин метър от случката.

„Не мисля, че имаше подставени лица в тази ситуация”, добави тя. Бъчварова отказа да разкрие подробности за самоличността на арестувания, защото и той имал своето право да бъде предпазен. 

Бъчварова разговаряла със студентите и те били много ядосани. За да бъде арестуван човек с имунитет, обаче, трябва да има тежко престъпление. „Поведението на Сидеров в последните дни не може да се определи като такова”, каза министърът. 

Тя отрече лидерът на „Атака” да е бил арестуван. Той е дал показания в 1-во РУП, а след това бил съпроводен до Пирогов”, където да получи документ за нараняването си.

По думите на Бъчварова, ако лице с имунитет откаже проби за алкохол и наркотици, няма какво да с направи. „Доколкото знам, няма такива проби”, каза тя.

За да бъдат защитени българските граждани вчера, изключително много полицейски служители положиха големи усилия”, обясни още министърът. „Това е гавра, извинявайте”, заяви водещият. „Съгласна съм, но това е разписано в закона”, отвърна Бъчварова. Тя заяви, че ще внесе предложение за изменение в закона, който засяга хората с имунитет. 

Вътрешният министър обясни, че около 100 полицаи са повикани в района на НАТФИЗ снощи. „Това е значителен брой при положение, че ние имахме грижа по охрана на избирателните секции”, каза тя.



Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
1. ravramov - Вместо да се занимават с тоталното купуване на гласове
26.10.2015 10:33
от страна на престъпната герберо-деформаторска шайка, казионните медии отлклоняват вниманието на зомбитата към "хулиганите" от Атака.
Този народ е достоен единствено за презрение!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20133966
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031