Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2015 19:35 - Плевнелиев: Русия е агресивна страна, която иска да превземе България
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1151 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Президентът Росен Плевнелиев получи потупване по рамото за антируската политика, която води. Хвалбите дойдоха от шефа на Българо-американски инвестиционен фонд Гари Макдугъл, цитиран от The Wall Street Journal.

Според неговия анализ проруската коалиция работи усилено за превземането на страната, позволяващо ѝ да назначава хора в международни организации, като НАТО, и да засилва влиянието на Путин над такива организации. Това била и „истинската опасност, формулирана от президента Плевнелиев и повторена от други български лидери, които искат да продължат напредъка в посока на свободните пазари, първоначално заявена с приемането на България в НАТО през 2004 г. и в ЕС през 2007 г.“, посочва Макдугъл. Той припомня като знаково и изказването на президента ни пред „Америка за България“.

„В обръщение към членовете на фондация „Америка за България“, българският президент Росен Плевнелиев сравни прикритата подкопаваща агресия на Москва спрямо България с опит на Русия да проникне в НАТО с „троянски кон“, хвали ястребовата позиция на държавния ни глава предприемачът. Според него, наблюдатели виждат именно „ръката на Путин зад успешните усилия на еколози у нас за законодателство, което да забрани добива на петрол и газ чрез хидравлично разбиване (фракинг). Именно заради мораториума, последвал масовите протести по време на първия кабинет Борисов, щатската компания „Шеврон“ се отказа да проучва у нас за шистов газ. чрез този метод.

В същото време финансистът величае „Америка за България“, която, като най-голямата фондация в Източна Европа, „опитва да помага на българите да запазят своята трудно спечелена независимост“.

Тези опити, напоследък видяхме, се изразяват особено много във финансиране на медийни и протестърски проекти, очевидно борци срещу опитите на проруската пропаганда да ни завземе.

„Руската агресия над Украйна през последната година даде ясно да се разбере, че президентът Владимир Путин цели да събере колкото може повече от бившия СССР, след като веднъж нерече разпадането му „най-голямата геополитическа катастрофа на века“, пише още The Wall Street Journal, цитиран от Фокус. Западът трябва да е обезпокоен, че България – страна-членка на НАТО и ЕС – е част от тази цел, обезпокоен е и самият Гари Макдугъл.

Статията, която величае Плевнелиев като борец срещу Путин, излиза именно в момента, когато нашият президент е в САЩ за участие в сесията на ООН. Хвалбите за него от американска страна идват на фона на срещата му с турския премиер Давутоглу, на когото той благодари, че комшиите ни пазят границата. Именно Плевнелиев бе противник на идеята да не изпращаме армията на браздата заради нелегалните мигранти, за да не си развалим отношенията с Турция. За момента Плевнелиев не е казал все още дали е настъпила ревизия в позицията му.

източник: Канал 3




Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
1. zlika - Жалък помияр и предател!
30.09.2015 05:17
Разстрел!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20126989
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031