Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2015 23:49 - Кметът на Панагюрище въстана срещу ДПС! Този път заради гавра с Райна Княгиня
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 979 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

След историческата реч, която произнесе на 1 май, заявявайки, че синоним на турското робство няма, кметът на Панагюрище за изтеклия мандат Никола Белишки (в момента в отпуск поради кампанията) отново надигна глас да защити достойнството на българите и особено на панагюрци. 

Той реагира остро срещу поведението на Лютви Местан и свитата му от ДПС, които си позволиха да открият кампанията си с наистина свещената за всички българи и панагюрци "Песен за Райна Княгиня", популярна като "Кой уши байрака", но изпята на турски език.

Изпълнението на тази песен на турски език, както изтъква кметът Белишки, е провокация от страна на ДПС. Да не коментираме аранжимента в ориенталски стил, който няма нищо общо с истинската красота на българския фолклор. 

До Председателя На Централния съвет на ДПС Лютви Местан

ОТКРИТО ПИСМО От Никола Иванов Белишки – кмет на община Панагюрище през мандат 2011-2015 г. Г-н Местан, членове на Централния съвет на ДПС,

при старта на предизборната кампания на Вашата партия Вие и останалите членове на ръководството на ДПС станахте част от грозно зрелище, което предизвиква категоричното възмущение у мене, жителите на община Панагюрище и милиони българи в страната и чужбина. Видно от клипа, разпространен в интернет, на ваше политическо събрание е изпята на турски свещената за нашия край "Песен за Райна Княгиня".

Неуместното изпълнение, както  лековатото и недопустимо за български политици поведение на Вас и останалите членове на ръководството, са поредната провокация срещу панагюрци.

След гаврата на Сергей Станишев, който си позволи да определи Райна Княгиня като "социалистка", въпреки че синовете и – достойни български офицери, бяха физически унищожени от комунистическия режим и Вашата партия поруга честта и достойнството на една светиня за панагюрци и нагло се опита да използва личността й за политически цели.

Като кмет на община Панагюрище през изминалия мандат, като панагюрец и човек, възпитан да тачи паметта на дедите си, Ви призовавам да намерите сили и да се извините за това, че поругахте паметта на най-великата българка и на стотиците славни герои, дали живота си за Освобождението на България от турско робство и обидихте техните потомци. Господин Местан, Вие и ръководството на ДПС ни показахте категорично, че не сте българи! Покажете оттук нататък, че във Вас е останала малко човещина и можете да зачитате чувствата, историята, вярата и паметта на тези, които обичат България! Нека Господ да Ви съди!

http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=49966




Гласувай:
8



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20227957
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71323
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930