Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2015 09:12 - БНТ стигна дъното
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 890 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Българската национална телевизия надмина дори частните казионни медии в падението си до нивото на обслужващ властта персонал със смешното и нелепо представление, което се опита да направи в сряда вечерта по Канал 1 като реклама и презентация на нелегалните имигранти в Европа и в частност в България. Специалното предаване „Гласове за хуманността“, рекламирано дни наред, беше толкова скандално едностранчиво, неадекватно, некадърно и някак си блудкаво-цинично, че всички епитети биха били недостатъчно красноречиви, за да опишат опита за стопроцентова промивка на мозъци, която се лееше с евтината сапунена пяна от малкия екран.

Безспорно, рейтингът на телевизия „Алфа“ в тази вечер е скочил до небето. И със сигурност – напълно заслужено.

Участниците в грандиозно замисления спектакъл по Националната телевизия бяха попаднали в някаква друга, виртуална реалност, и се опитваха на всяка цена да вкарат зрителя в нея. Водещата Мира Добрева минути преди наачалото се появи в рекламния спот с очила в бели рамки, а после на живо – с черни рамки. Гледаше лъчезарно и умно през рамките и непрестанно кимаше одобрително като навита на пружина. Толкова неприкрит и трогателен беше стремежът й да постигне интелектуално внушение, че обяви Европа за „най-старият континент“. Явно от тези очила в шикозни рамки наистина се поумнява. Водещият Георги Любенов не остана по-назад, декориран с нежна копринена кърпичка на ревера си и придобил изключително загрижено и компетентно изражение. И двамата не забравяха да се усмихват през цялото време – щастливо и фотогенично.

После заваляха звезди. Звезделин, Васко Кръпката, Силвия Кацарова, Йорданка Христова, и още, и още… Започнаха щастливи песни и танци на народите – на българския и арабския народ, които плеснаха с ръце, та се прегърнаха. Беше прекрасно и вълнуващо!

Вълнуващо до повръщане.

Признавам си, не издържах до края. Силите ми стигнаха някъде до Йорданка Христова. Което си беше постижение.

В студиото бяха поканени и показани имигранти, вече интегрирани у нас от години. Дори имаше репортаж от дома на едно сирийско семейство, което свири и пя на китара с Васко Кръпката. Последният изпя на живо и песента си „Емигранти“. Силвия Кацарова беше заснета в бежанския център „Военна рампа“, като акцентът беше колко много обича любимата ни певица арабската кухня. После тя тропна арабско хорце с имигрантите.

И така нататък – един безкраен празник в телевизора на българския народ с всички арабски народи.

Лек дискомфорт внесе само неочакваната изцепка в студиото на една от интегрираните забрадени имигрантки от Афганистан, която на чист български език заяви, че има само една религия в света и това е Ислямът.

Опс!

Шикозните рамки на очилата на Мира Добрева едвам не паднаха от инерцията да кимне одобрително, преди да се усети, че тук май не трябва да кима и че интегрираната афганистанка май сътвори непредвиден гаф. Толкова се стараха да покажат колко прекрасно е всичко, а тя да се изцепи по този откровено неприличен начин! За малко огромните усилия, вкарани в подготовката на розовия водевил щяха да отидат по дяволите, но Мира след минута се усети какво трябва да каже (или я усетиха в слушалката) и заяви чаровно-поучително, че имало много други религии по света.

Верно?!

Ти да видиш!

Изумително заключение на представителката на най-стария континент.

Няма да ви губя времето с преразказ на целия безумен, лигав и скандален кич, който се изля от БНТ в продължение на 2 часа. Целият извод, който се наложи накрая, беше че всички нелегални бягат от Башар Асад и ако режимът му падне, то те ще се върнат в родината си. За Ислямска държава някак си не остана телевизионно време. Върхът на тортата беше обявената смс-кампания в помощ на мигрантите.

Цялото предаване беше реализирано като за хора с умствена изостаналост.

Но явно за БНТ българската аудитория отговаря точно на това определение.

Само ще ви кажа, че това представление никак не изглеждаше случайно или направено просто ей така. Ясно беше, че има някаква скрита, но съществена и сериозна причина.

Защото докато цяла Европа затваря границите си под натиска на огромния имигрантски поток, докато в интернет и дори в европейските медии се въртят скандални видеоматериали за погрома, който носят със себе си нелегалните пришълци в държавите-приемнички, точно в този момент БНТ се прехласваше пред арабската кухня и подобно на Меркел покани всички мигранти в България при братския български народ. Нито дума за това, че 90% от мигрантите са мъже, идващи от всички краища на Близкия изток, Африка и Азия. Нито дума за агресивните им действия по гари и хотели из цяла Европа, нито дума за откритите терористи сред тях.

Истината обаче лъсна на сутринта.

Ангела Меркел заяви официално от Брюксел, че Борисов е предложил България да стане „гореща точка“ и да се превърне в разпределителен бежански център, подобно на Италия и Гърция. Явно съвсем неслучайно самият Борисов предишния ден тактически ни подгря с инфото, че се очаква 10-милионен поток от бежанци да влезе в България.

На Меркел обаче се беше паднала честта да вади горещия картоф от огъня и да тества ситуацията. „Ние бяхме непредубедени. Казахме, че ако България иска да създаде „гореща точка“, ще получи същата подкрепа от европейските институции и агенции както например Гърция и Италия, но не ние искаме да налагаме нещо на България, а България сама каза: Ние имаме проблем, защо да не сме ние?“.

Ето за това става въпрос. Милиони евро ще потекат към България заедно с милионите „бежанци“. Джакпот.

Последвалите обяснения, съшити с бели конци в стил „кой крив, кой прав“, „лоша преводачка“, „погрешна интерпретация на медиите“ и т.н. бяха просто пясък в очите. Тестът беше направен и на българския електорат нещо не му понесе. А все пак идват местни избори. И с електората от време на време трябва да се действа кротко, благо и полека. На принципа „проба-грешка“. И да му се дава лъжичка по лъжичка от това, което следва. Като жабата в тенджерата. За да не стане случайно „бум“.

Българската национална телевизия доказа за пореден път, че функционира като сателит на статуквото и че се е оттеглила без всякакъв сантимент и задръжки от ролята си да информира обществото обективно, предоставяйки различните гледни точки по важните и съдбоносни теми на деня. Нещо повече – тя е основен инструментариум в манипулирането на общественото мнение, обслужвайки властта по същия начин, по който последната обслужва собствените си и чуждите геополитически интереси. Но не и интересите на измъчената и загиваща България.

Жалко за плеядата от професионалисти в 55-годишната история на БНТ. Жалко за времето, в което тази телевизия ни помагаше да бъдем един народ.

Днес БНТ може единствено да се срамува.

Защото тя ни помогна ДА НЕ БЪДЕМ.

http://memoriabg.com/2015/09/25/bnt-stigna-dunoto/




Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
1. deleted-4udovi6teto - Браво за текста!
25.09.2015 09:25
Яко!
Чу
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20119946
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71259
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031