Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2015 13:21 - Ислямът е страшен, колкото фашизма!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1408 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 24.09.2015 13:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Преди години в кооперацията ни се настани семейство от Ирак.

Мъжът преподаваше арабски в училището с изучаване на арабски в Красно село. Много мили хора, много любезни.

Когато дойдоха, имаха три деца, миналата година, когато напуснаха, имаха шест.

Когато се роди последното (вероятно засега) дете, попитах майката момче или момиче е. Пътувахме в асансьора, бебето беше около месец. Никога няма да забравя изражението й на срам, когато каза "момиче е". При пристигането си майката беше удивително красива, въпреки плътното забулване, лицето все пак ясно се очертава. Никога не излизаше сама, винаги придружена от мъжа си, а, ако е с някое от бебетата, я придружаваше някой от големите синове.

Единственото й "самостойно" преживяване беше градинката пред блока, но много рядко, когато извеждаше децата да играят на катерушките. Голямата й дъщеря беше забулена, когато стана на около шест годинки, също прекрасно дете. Сега учи в НБУ, предполагам, че ще учи, докато я омъжат. Срещам я по коридорите. 
Защо разказвам това?

Защото мисля, че е издевателство над женската ми природа, някой да ми вменява потребност да обичам исляма като идеология и да съм толерантна вътрешно към него. Може би трябва да се преструвам?

Не, аз съм ислюмофоб и смятам, че ислямът е точно толкова страшен, колкото е страшен фашизмът. Той ме ОТРИЧА. Лично и индивидуално като човек.

Няма как да го харесвам, няма как да съм толерантна към подобна идеология. Надявах се да остане някъде далече от мене, но нещата се променят.

Ако някой мисли, че това е "ксенофобия", така да бъде.

От мъже не приемам "обвинението". Няма как да заобичам една идеология, която се стреми да ме превърне в жертва. Лично мен, защото съм жена. Не приемам исляма за религия, защото тя е единствено Закон, при това мракобесен. Приликата с религията е само "случайна".
Съвсем друго обаче са хората-мюсюлмани, които срещам, какъвто беше случаят с тази жена от кооперацията ни. Изпитвах почти "нежно" чувство към нея, подбудено от състрадание. Изпитвам го към всяка жена, опакована, но не по Христо Явашев, а от един жесток към всичко женско културен стереотип. Всъщност изпитвам състрадание към всеки човек, но това не може да ме накара да заобичам възгледите му.
Моля мулти-културните ми приятели да ме простят, но това ме ужасява. Ужасявайки ме, няма как да съм причастна към политика, която настоява "моят" континент, "моята" страна, да бъде осеяна с тези "фигури". 
Съзнателно не намесвам християнството тук, то е друга тема.

Ще изразя само едно подозрение, което ме мъчи: всяко смешение е или от лукавия, или Божие наказание. Наказанията трябва да приемаме, с лукавия - да се борим.

АВТОР: Емилия Дворянова, писателка, Фейсбук




Гласувай:
9



Спечели и ти от своя блог!
1. alexs - По страшен е
24.09.2015 13:29
По страшен е
цитирай
2. kbalenciaga - Парадоксалното в случая е, че се говори само от едната гледна точка!
24.09.2015 14:16

И то говорят само тези, които не са запознати.
Тази въпросната Емилия Дворянова и всичките като нея, които пишат категорично, познато ли им е отвътре как е всъщност?

Каква е истината?
цитирай
3. starotomagare - Много по-опасен е от фашизма и всяка ...
24.09.2015 19:11
Много по-опасен е от фашизма и всяка тоталитарна система.Издевателствата над жените са само един щрих .Сега прониква в западния свят благодарение на неговото най-стойностно постижение а именно толерантноста .Преструват се на жертви ,неразбрани ,страдащи но само малко да усетят силата си на фона на овчедушното ни общество и ще започне нашата трагедия или по-точно ще се върнат ужасите на петвековното ни робство но в още по -ужасен порядък защото ще са командвани не от невежи фанатици а от завършили в престижни западни университети специалисти и ренегати готови на всичко за пари.
цитирай
4. zlika - Да го духате, олигофрени!
30.09.2015 06:12
Вие не сте тези, които решават как хората да си живеят живота!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20132821
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031