Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2015 19:30 - Орбан праща армията срещу тълпата, Русия вади С 300 срещу ИД
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 748 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 21.09.2015 19:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Парламентът на Унгария предостави право на армията да предприема крайни действия зад граница по отношение на бежанците, предаде РИА Новости.Съгласно приетият законопроект, унгарската армия ще може да провежда разузнавателни действия зад граница с цел проследяване на движението на мигрантите и тяхното приближаване към границата на Унгария. Преди гласуването в унгарския парламент, премиерът Виктор Орбан призова Европа да се готви за „поток от милион бежанци“ и заяви, че Унгария е готова „сама да защитава своите граници, ако Европа не желае да защитава своите граници“.

Хърватия изиска от Гърция да прекрати изпращането на мигранти в другите държави на Европейския съюз. Това заяви хърватският министър на вътрешните работи Ранко Остоич.

„Притокът на мигранти от Гърция трябва да бъде спрян. Ще настоявам за това на утрешната среща на вътрешните министри от страните на ЕС“, увери Остоич.

„Абсолютно недопустимо е Гърция да освобождава своите лагери за бежанци и да изпраща хора в Хърватия през Македония и Сърбия“, коментира вътрешният министър на балканската държава.

 

Израелският премиер Бенямин Нетаняху обсъди с руския президент Владимир Путин обстановката в Сирия като преди това заяви, че целта на визитата му в Москва е да се избегнат сблъсъци между израелската и руската армии в Близкия изток, съобщи „Ройтерс“.

Руските медии съобщават, че Нетаняху е изразил безпокойството си от влошаващата се ситуация в района и че според него Иран с помощта на сирийската армия има намерение да открие на Голанските възвишения „втори фронт“ срещу Израел.В отговор Путин заявил, че сирийската армия изобщо не е в състояние да открива подобен фронт, защото се бори за запазването на собствената си държава, допълва ТАСС.

Руската позиция в Близкия изток винаги ще бъде „отговорна“, тъй като в Израел живеят „много, много“ бивши граждани на СССР и „това оставя особен отпечатък върху междудържавните ни отношения“.Нетаняху пристигна в Москва след две седмици на зачестяващи публикации, че Русия струпва оръжие и стотици морски пехотинци на военновъздушна база край пристанищния град Латакия в помощ на армията на президента Башар ал Асад. Путин е заявил, че са се разбрали с Израел да доставят на своите части в Тартус ракети С 300, за да накарат крайните ислямисти да напуснат новозавзетите територии.

В.“Комерсант“ твърди, че според руски военен специалист в момента на техническия пункт на руския военноморски флот в град Тартус се намират 1700 руски специалисти със задача да го модернизират.

Но особена тревога предизвикват съобщения за поне четири руски изтребителя в Латакия и според бивш съветник на Нетаняху, цитиран от „Ройтерс“. Същите разговори водят и САЩ, предвождащи съюз, нанасящ въздушни удари срещу „Ислямска държава“ в Сирия.

„Възможно е Израел и Русия да се договорят за определени райони на действие в Сирия или дори за това ние да летим през нощта, а те – през деня“, обяснява източникът на „Ройтерс“.

Други израелски източници казват, че Нетаняху ще настоява за повече гаранции, че по-модерното оръжие, което руснаците доставят в Сирия, няма да се окаже в ръцете на „Хизбула“ в Ливан.

Властите във Финландия обсъждат възможността да затворят границите си за бежанците, предава Yle, позовавайки се на информация от вътрешния министър на скандинавската държава Петери Орпо.
Финландският политик е разяснил, че до затваряне на границата може да се стигне, в случай че държавите от ЕС не успеят на намерят оперативно решение на мигрантската криза.

http://7plus7.net/2015/09/21/орбан-праща-армията-срещу-тълпата-рус/




Гласувай:
9



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20279000
Постинги: 18677
Коментари: 10030
Гласове: 71338
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930