Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2015 23:55 - Путин на път да прати армията на Кадиров в Сирия, САЩ в паника
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 533 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 20.09.2015 23:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Русия е готова да обмисли евентуална молба от Дамаск за изпращането на войници в Сирия. Това заяви прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости. 

 Той посочи, че в рамките на двустранните си отношения със Сирия Москва е на път да обмисли идеята, в случай че получи молба от Дамаск да изпрати войници, които да участват във военни операции заедно със сирийските си колеги. Най-подготвени за това са военните експерти и техните рейнджъри от частната армия на чеченския президент Рамзан Кадиров.
Тази бойна част на Руската федерация е най-опитна в градски условия на война, имайки предвид двете войни, които преживя – Първата чеченска война, която бе кървав за Москва военен конфликт между Руската федерация и Чеченската република Ичкерия от декември 1994 до август 1996 г., както и Втората чеченска война, която бе заради размириците в Дегестан.
Към момента Кадиров е неофициален политически лидер на милиони мюсюлмани в Руската федерация. На свое разположение има своите „кадировци“ – частна полиция и армия, която наброява 38 000 души. Той управлява не само Чеченската република – тяхната черна слава се носи и извън пределите на Чечня. Той е върл привърженик на Путин и през 2014 година се закани, че „всеки, комуто е хрумнало да заплаши Русия и да произнесе името на нашия президент Владимир Путин, ще бъде унищожен там, където той е направил това“. След двете чеченски войни успя да умиротвори републиката с много руски пари и с изключително здрава ръка. Преди да навърши 40 години Рамзан Кадиров е сред най-влиятелните хора в Руската федерация, неговата власт във властта го поставя на нивото на втория човек в Русия. Въпросът е до каква степен ще се разпростре властта му в бъдеще и дали може да бъде спрян, ако се отдели от Путин.
Преди дни сирийското външно министерство заяви, че ако е необходимо, Дамаск може „да помоли Москва да изпрати руски специални войници за участие в съвместна борба с тероризма“.
Неотслабващото военно присъствие на Русия в Сирия притеснява службите на САЩ за отбрана и разузнаване, според които руските намерения са всичко друго, но не и прозрачни, и които остават подозрителни към непрекъснатите призиви на Москва за директни преговори между военните на двете страни, коментира Voice of America.

Действията на Москва карат някои представители на САЩ да признаят, че Русия неминуемо ще има думата в процеса на разрешаване на кризата в Сирия. „

Русия ще бъде партньор в процеса, защото кара думата й да се чува“, казва анонимен американски представител.

„Ние сме отворени за диалог. Сега руснаците трябва да ни кажат какво правят“, добавя той.

 

Според разузнаването и отбраната на САЩ руските приготовления при въздушната база в Латакия изглеждат „с отбранителен характер“. Те обаче предупреждават, че това положение бързо може да се промени. Според американските представители два големи руски товарни самолета „Кондор“ се приземяват всеки ден в базата в Латакия, носейки нови доставки. Руски товарни кораби също правят доставки. Последните включват два руски хеликоптера за нападение Ми-24, два транспортни Ми-15 и 6 танка.
http://7plus7.net/2015/09/20/путин-на-път-да-прати-армията-на-кадиро/




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20130446
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031