Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2015 13:29 - Започна въоръжаването на бежанците!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 907 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 13.09.2015 13:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image Откриха контейнери със „запаси“ за бежанци, пълни с оръжия и боеприпаси!

Гръцката брегова охрана е задържала край Крит кораба „Хаддад 1“, превозващ запаси за бежанците от Близкия изток в Европа, пише изданието „Интернешънъл бизнес таймс“ (ИБТ), позоваващо се на информация от гръцките медии.
Плашещият случай остава предимно неотразен от световните медии.
На борда на боливийския кораб са били открити около 500 000 патрона и 5 000 пушки без каквато и да било документация. Снаряжението е било скрито в сандъци, в които са се превозвали запаси за бежанци от Изтока.
Членове на критската брегова охрана разопаковат кашони с хиляди огнестрелни оръжия
„Хаддад 1“ потеглил от турското пристанище Искендерун в посока либийския град Мисрата.
7-членният екипаж на кораба е бил съставен от млади мъже, чиято националност не се разкрива от властите. Гръцките медии съобщават за „египтянин, сириец и индиец“. Всички са били арестувани, пояснява „ИБТ“.
На този етап не е ясно за кого е било предназначено снаряжението. Крайната цел на „Хаддад 1“ била пристанищния либийски град Мисрата, който понастоящем е под контрола На ислямистката организация „Либийската зора“, която превзе столицата Триполи миналата година.
Гръцките медии спекулират, че оръжията са били предназначени за клон на „Ислямска държава“, базиран в съседния либийски град Сирте.
Турското правителство твърди, че бойното снаряжение е било за суданската полиция, и че „пратката е изцяло описана и има всички нужни документи“.
„Ако разследването на гръцките власти покаже, че товарът отива в ръцете на някой друг, и това бъде обсъдено с нас, ще бъдат предприети съответните мерки“, заяви Танжу Билгич, говорител за външното министерство на Турция в интервю за „Ройтерс“.
„Хаддад 1“ определено има неясно минало, що се отнася до плаванията си в Европа. Понастоящем достъпът на кораба до което и да е европейско пристанище е напълно забранен по Парижкия меморандум за разбирателството.
В края на миналата година плавателният съд бе задържан в испански води, където бе открито, че той не разполага с почти никаква документация и системи за сигурност. Това бе четвъртият път, в който корабът бе спрян в Европейски води от 2006 г. насам, пояснява „ИБТ“.
Тогава корабът плавал под флага на Камбоджа и носел името „Мамо“. През февруари тази година той станал собственост на друга компания, на име „Хаддад шипинг“, базирана в атинското пристанище Пиреус. Друга компания под името „Ай Ем Си Хеленик“ била упълномощена да използва кораба, пояснява „ИБТ“. Според базата данни за мореплавателна прозрачност „Екуасис“, и двете фирми споделят общ адрес и нямат регистрирани телефонни номера.
Същата база данни показва, че „Ай Ем Си Хеленик оперира 14 други кораба, плаващи под знамената на държави като Молдова, Танзания, Боливия и Того.
Източник: 
fbr.bg

 



Гласувай:
9



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20217114
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71323
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930