Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2015 22:47 - Арести след деветосептемврийското замерване на депутати (СНИМКИ)
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 350 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 09.09.2015 22:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 "Бягай, Форест! Бягай!" е легендарна реплика от наградения с Оскар-и филм "Форест гъмп". Припомниха си я няколко народни представители тази сутрин. 

Жандармерия, журналисти, пристигащи депутати и... единайсет граждани, които дойдоха пред Народното събрание, за да подкрепят Николай Колев – Босия в акцията му по хвърляне на домати срещу депутатите. И започнаха.

image

Босия е упорит в тези свои акции, но на 9-и септември се сдоби и със съратници. Организатор на подкрепата за Босия е Манол Глишев (на преден план вдясно), който призова и други да дойдат пред Народното събрание и да замерят депутатите с домати.

image

На Валери Симеонов му се наложи да демонстрира умения на футболен вратар, но въпреки неспиращата канонада, той успя да влезе сух в Народното събрание.

image

През юни Софийският районен съд оправда Босия по обвинение в хулиганство заради предишно мятане на домати по Народното събрание. Съдебното решение обяви хвърлянето на домати по политици като форма на граждански протест. Това бе причината неговите партньори да не бъдат обезпокоявани от полицията. 

"Този съдебен състав счита, че проявите на граждански протест могат да вземат различни форми и тези са свързани включително с яйца, вода, блажна боя, домати, обувки и други подобни. Примерите в световен мащаб за гражданско отношене към политиците като лица, които осъществяват определена политическа дейност, са безбройни. Затова мятането на домати по български политици според този съдебен състав е напълно допустима проява на изразяване на определена позиция към дадената дейност на този политик и съответният политик следва да приеме тази позиция, стига разбира се тези действия да не засягат, макар и по-високия, праг на чест и достойнство на дадения гражданин, който се занимава с политическа дейност."

image

Юлиан Ангелов от Патриотичния фронт не успя да избегне ударите. Протестиращите не дискриминираха депутатите по политически признак. Но най-привлекателни бяха тези, които гласуваха против т.нар. закон "Антикорупция".

image

По-късно протестиращите започнаха да използват яйца и глави лук, а един от депутатите бе замерян от съвсем близко разстояние. Намеси и полицай, който също бе уцелен. След това Босия, Глишев и още двама бяха отведени в районното полицейско управление.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Ето мотивите, които Глишев обяви на страницата си във фейсбук за днешния протест:

Причините да се присъединим към импровизираната Томатина на г-н Колев са:

1. мнението ни, че той е прав в крайно грозната си оценка за работата на народните представители; 

2. конкретно промените в Закона за НСО и провалът на съдебната реформа с позорния т. нар. "исторически компромис" (който също се провали) са особено нетърпими за всеки свободен човек; 

3. всекидневните демонстрации на наглост от страна на безпринципно плаващото мнозинство в Народното събрание компрометират резултата от изборите и съществуването на правителствената коалиция. Никой в България не протестира доброволно в полза на ДПС; 

4. постоянният полицейски, съдебен и административен произвол, некомпетентност и липса на полезни идеи в управлението на страната;

5. мафиотските договорки, с които престъпни картели като ГЕРБ, ДПС, АБВ, НФСБ и, за съжаление, РБ превърнаха сегашното управление в копие на онова на Орешарски; 

6. срамната пасивност на гражданското тяло пред нетърпимия цинизъм на властимащите; 

7. безнаказаността, излишната търпимост към отявлени национални предатели като тези от парламентарните групи на БСП и Атака;

8. провалът на антикорупционния законопроект и на така шумно прокламираната "съдебна реформа"; 

9. изключителните безобразия на прокуратурата у нас; 

10. най-сетне, чисто човешката ни солидарност с последователните действия и несломимия дух на г-н Колев, когото неправомерните препъвания на т. нар. "полиция", т. нар. "прокуратура" и т. нар. "съд" на територията на т. нар. "държава" очевидно не могат да сплашат. Радваме се, че има такъв човек, жал ни е, че досега е бил сам и смятаме, че е редно повече да не бъде така. Всеки свестен човек, попаднал в ареста, трябва да има добра компания за срока на престоя си там. А съденето по УБДХ (Указ за борба с дребното хулиганство - б.р.) намираме за смешно. 




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20248974
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71324
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930