Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2015 09:11 - Валери Божинов: Завеждам дело за 100 000 срещу Нова телевизия и „Биг Брадър”!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 959 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 18.08.2015 09:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Спал съм с много известни хора, първият е Валери Божинов. Характерна черта в него е, че му е голям. С това съм го запомнил. Доста е палав в леглото и търси мъжки ласки. Бях много притеснен, защото е страшно красив. Трепериш му в ръцете! Николета ще тушира". Това заяви моделът Кристиян Стойков при влизането си в "Биг брадър" снощи. Футболистът не чака дълго и веднага поиска извинение от Нова телевизия, излъчила изявлението. В противен случай Божинов обяви, че ще заведе дело за клевета.Ето пълното изявление на Валери Божинов:

Във връзка с изявление на лицето Кристиян Стойков в ефира на Нова телевизия в предаването „Биг брадър“, излъчено на 17.08.2015 г., по отношение на моя клиент Валери Божинов, упълномощен съм от последния да заявя, че направените фактически твърдения за интимни отношения с въпросното лице са неверни и позорят Валери Божинов, което ангажира отговорността на споменатото лице.

Освен това с изготвянето и излъчването на въпросния материал Нова телевизия е разгласила неверни, позорящи и уронващи честта на Божинов обстоятелства. Съдебната практика категорично е възприела, че когато журналист разпространява определени твърдения за другиго, ако те имат позорящ характер, преди да ги публикува трябва да се убеди в тяхната истинност. Това задължение произтича от правилата, заложени в Конвенцията за защита на правата на човека и основните свободи (ратифицирана със закон и в сила за Република България от 7 септември 1992 г.), където в чл. 10 е отразено, че всеки има право свободно да изразява мнение и да разпространява информация (т. 1), а в т. 2 на сочения текст изрично е предвидена възможност законът да ограничи правото по т. 1 с оглед необходимостта в едно демократично общество да се защитят репутацията и правата на другите. Нормата не дава право да се разпространяват неверни факти, нито да се засяга достойнството на други лица. Безспорно пред правото на свободно изразяване и разпространяване на информация следва да се даде приоритет на правото на закрила срещу накърняване на доброто име на личността в обществото.

В съответствие с цитираните норми за Нова телевизия е било налице задължение да извърши задълбочена проверка преди да излъчи позорящия материал. Няма данни такова проучване да е направено от телевизията, съгласно установената журналистическа практика и фактически правила в бранша, които са в съответствие и с нормите на чл. 39 - 41 от Конституцията на Република България, установяващи изисквания и ограничения при упражняване на изброените в тях права. При отсъствието на проведено добросъвестно журналистическо проучване, излъченият материал ангажира отговорността на Нова телевизия.

При тези обстоятелства Валери Божинов настоява за незабавно публично извинение от страна на лицето Кристиян Стойков и на Нова телевизия, както и за незабавното опровергаване на неверните и позорящи фактически твърдения направени от лицето Стойков и излъчени от Нова телевизия в предаването „Биг брадър“ на 17.08.2015 г.

В противен случай Валери Божинов ще се обърне към българския съд, за да получи обезщетение за претърпените вреди, както и към Комисията за журналистическа етика.




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. deleted-4udovi6teto - Валери Божинов е пич, но не е педераст!
18.08.2015 09:32
Голяма гнусотия! Няма парцал, с който да се изтрие, дано българският съд си свърши работата!
цитирай
2. kbalenciaga - А дали Валери Божинов не в Играта на Биг Брадър
18.08.2015 13:30

И по този начин да си прави Свръх Голяма Реклама?
Кой, кой ще ни каже.

Но иначе са направили невероятен кастинг.
Много се смях вчера.
Влиза някаква готина мацка, хубавица, и си вика.
-Аз тука ще съм най, хай, най-харесваната, най-ухажваната, голямата звезда.
И като види останалите участници, разбира че е от аутсайдерите :)))
Е и ония големия играч, тип позабогатял селски бег, "Тузара", и той влезе май в необрано лозе:)))
Абе ще има шоу с това "Натурално"...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20120339
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71259
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031